Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Прехвърляне на недвижим имот и иск  (Прочетена 3150 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
buba
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

« : Октомври 16, 2012, 07:40:06 »

Zdraveite,
Naburzo faktite:

Bulgarska grajdanka sam, jiveia v US ot 14 godini. Jenena za BG grajdanin. I dvamata sme US grajdani i jiveem v US. Braka ni e uzakonen samo v US.
Moite roditeli jiveeshti v Varna, biha iskali da mi prehvurliat imoti na moe ime.

Vapros 1: Moje li pri prehvurlianeto na imotite izrichno da se otbeleji ,che moia suprug niama pravo na isk kum tiah?

Vapros 2: Ako otgovora na vupros 1 e ne, moje li moia saprug moje li da ima isk kum tezi imoti pri sluchai na neshtastie s men?

Blagodaria predvaritelno!
S uvajenie: buba
« Последна редакция: Октомври 19, 2012, 06:02:59 от 1000 » Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Октомври 17, 2012, 09:39:54 »

Ако ви дарят имотите те няма да се считат за Съпружеска имуществена общност, сиреч ще бъдат Ваше лично имущество.
Активен

Dixi et animam salvavi
Теофана Драгиева
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 302

« Отговор #2 : Октомври 17, 2012, 10:33:59 »

Внимавайте с даренията. Те не създават такава стабилност на собствеността, каквато дава продажбата. Важно е да се знае, дали сте единствено дете. Ако е така, основният проблем се решава, но остават други проблеми. Тези проблеми могат да възникнат реално и след десетки години. Когато дарителят почине, имотът се връща в наследството на починалия наследодател - дарител. Тогава всичко зависи от добрата воля на родителите Ви, евентуално (братя, сестри) не само към настоящия момент, а и към един по-късен момент, когато нещата може да са се променили. Може да се стигне до отмяна на дарението във връзка със запазената част.
Трябва да се знаят точно конкретните факти. От тях звиси, какъв друг правен инструмент да изберем, а такива възможности има.
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #3 : Октомври 17, 2012, 10:56:02 »

Изключително уместна вметка от страна на колегата, за което й благодаря.
Активен

Dixi et animam salvavi
buba
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #4 : Октомври 17, 2012, 01:30:22 »

Внимавайте с даренията. Те не създават такава стабилност на собствеността, каквато дава продажбата. Важно е да се знае, дали сте единствено дете. Ако е така, основният проблем се решава, но остават други проблеми. Тези проблеми могат да възникнат реално и след десетки години. Когато дарителят почине, имотът се връща в наследството на починалия наследодател - дарител. Тогава всичко зависи от добрата воля на родителите Ви, евентуално (братя, сестри) не само към настоящия момент, а и към един по-късен момент, когато нещата може да са се променили. Може да се стигне до отмяна на дарението във връзка със запазената част.
Трябва да се знаят точно конкретните факти. От тях звиси, какъв друг правен инструмент да изберем, а такива възможности има.

Blagodaria za suveta!
 Ne sam edinstveno dete. Imam sestra, koiato bih iskala pri zlopoluka s men, da stane sobstvenik na imotite. Roditelite ni sa na preklonna vuzrast. Te mi preporuchaha da se razveda za da mojeli da prehvurliat imotite na men bez da se pritesniavat eventualno za namesa ot strana na supruga mi.
Prieh suveta im s pochuda, no tai kato ne sam zapoznata s zakonite v BG se oburnah kum tozi site.
Bihte li preporuchali razvod (daje i vremenen) zaradi imotite? Nujno li da se stiga do takava krainost? Niama li drugi nachini?

Blagodaria otnovo za pomoshta na vsichki!
Активен
Теофана Драгиева
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 302

« Отговор #5 : Октомври 17, 2012, 01:53:45 »

Ами ето един вариант - Регистрирайте брака си в България и сключете брачен договор, като въведете разделност занапред. След заверката на договора и регистрацията му можете да сключвате възмездни сделки и да ставате единствен собственик. Така родителите Ви могат да Ви продадат имотите, които искат да Ви прехвърлят. Но трябва да убедите съпруга си.
« Последна редакция: Октомври 22, 2012, 08:50:53 от 1000 » Активен
buba
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #6 : Октомври 17, 2012, 02:18:59 »

Ами ето един вариант - Регистрирайте брака си в България и сключете брачен договор, като въведете разделност занапред. След заверката на договора и регистрацията му можете да сключвате възмездни сделки и да ставате единствен собственик. Така родителите Ви могат да Ви продадат имотите, които искат да Ви прехвърлят. Но трябва да убедите съпруга си.

Blagodaria otnovo za burzia otgovor. Eventualno ako ima drugi varianti, shte moje li da mi gi kajete?

Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: