Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Изваждане на нотариален акт на къща!  (Прочетена 2219 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
neznaesht
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 6

Ел. поща
« : Септември 24, 2012, 06:27:17 »

Здравейте,
имам следния казус:
родителите на баща ми починаха, техен наследник беше чичо ми/брат на баща ми/. Преди два месеца чичо ми също почина, негов единствен наследник е баща ми.
Къщата в която живяха баба ми, дядо ми и чичо ми няма нотариален акт.
Къщата е строена 70те години, общината е дала земя на която е трябвало да се построй къщата в определен срок, тя е построена. За къщата има чертежи, опис на нужните за построяване материали, някаква бележка, че дядо ми е плащал някаква такса за архив./Възможно ли е в този архив да има документ, че собственик на къщата е дядо ми, идеи какъв може да е този архив/? (Днес майка ми е питала за този архив но са и казали, че няма такъв).
Има документи за построените в последствие гаражи!
Как да се сдобием с нотариален акт за тази къща и земята под нея?
Благодаря Ви предварително!
Активен
neznaesht
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 6

Ел. поща
« Отговор #1 : Септември 24, 2012, 07:29:19 »

По предният ми пост, бележката за която пиша е следната:

Рзписка

Общински народен съвет / Финансов отдел / при ГНС Силистра
потвърждавам, че гражданина ............................................. от гр. Силистра, живущ на ул..........................., е подал декларация по чл.46-47 от закона за собствеността на гражданите и че същата е заведена по специалния регистър на съвета под Номер 428 от 27.не се чете. 197...г

Днес са казали на майка ми, че няма такъв регистър и тази разписка не  би послужила за нищо.
Вие как мислите, къде може да се търси този "специален регистър", дали все още го има или е унищожен? Дали въобще чрез тази разписка може да се докаже собствеността на къщата на дядо ми / по скоро с документа стоящ под номер 428/
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: