Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Задържан по чл. 63 - въпрос?  (Прочетена 2371 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
relanium
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Август 06, 2012, 10:59:24 »

Здравейте, задържаха ме по основание на чл. 63.

Разбрах, че ме подозират в извършител на предумишлено убийство, което не съм извършил.
Ето каква е случката:
Живея в село (няма да споменавам име). Вечерта ходих в съседното село на бар с един приятел с неговата кола. Вечерта се прибрах с него и той ме остави близко до нас на шосето. На другия ден полицаите дойдоха вкъщи и ме закараха на временен разпит в кметството на селото, оттам ме качиха на патрулка и закараха в МВР-то на гр. Чирпан, а там ме задържаха 26 часа, където ми изготвиха протокол за задържане и ме разпитваха. Оттам разбирам, че съм заподозрян в извършител на предумишлено убийство - поисках служебен адвокат, но не ми изпратиха. Искаха от мен да посоча час, в който съм се прибрал, но понеже в мен нямах телефон, нямаше как да посоча точен час. Следователно приятелят, който ме остави на шосето до нас, са го разпитали и той е посочил час и часът, който е посочил, се съвпада с часа на смъртта. Тази вечер в 19:00 дойдоха полицаи и без да ми дадат призовка, ми съобщиха, че утре в 11:00 трябва да отида в МВР-то на гр. Чирпан, за да ме подложат на Детектор на лъжата. На моят приятел са му казали, че ако не си хванем адвокат, ще ни задържат 72 часа.

Интересувам се това, което се случва с мен, редно ли е, и ако можете да ми дадете съвет как да постъпя, след като аз съм невинен и мисля, че искат да ме обвинят?

Другото нещо, което разбрах и ме притеснява е, че са поставили ултиматум на МВР-Чирпан, защото имат 2 неразкрити убийства, а при трето неразкрито искат да уволнят цялото МВР и затова сега те се опитват да натопят някого, когото май ще се окажа аз.
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Август 09, 2012, 10:13:42 »

Обезателно се обърнете към колега
Активен

Dixi et animam salvavi
Страници: [1]   Нагоре