Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Изграждане на трамвайно трасе в нарушение на Наредба 2  (Прочетена 1889 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
jivko9
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 1


Ел. поща
« : Юли 21, 2012, 09:28:59 »

Уважаеми юристи ,
става дума за отсечката между НДК и "Петте кьошета" ,в която общината и в частност арх.Диков правят каквото си искат и за тях наредби и закони не важат.По - долу е последната жалба , на която все още нямам отговор.Сматам до заведа колективин иск към общината за нанесени щети и пропуснати ползи.Може ли да ме посъветвате как да постъпя.Благодаря предварително- Ж.Куманов

   До Кмета на гр.София    
 копие : Гл.Архитект на гр.София
 копие : МРРБ
ЖАЛБА
От живущите на бул.”Ген.М.Скобелев”, ул.”Княз Борис” и ул.”Цар Асен”
Уважаема г-жо Кмет,
Обръщаме се към Вас за пореден път с молба да бъде взето решение, което да е съобразено с Наредба 2 и „Правилник с техническите изисквания и норми за трамваен релсов път 2000г.”, относно „временното трамвайно трасе по бул.”Ген.М.Скобелев””. На среща с общественоста в 20 ОУ „Тодор Минков”, арх.П.Диков даде обещание в присъствието на Зам.Кмета инж.Христов, инж.Братоев, проектанти на трасето и граждани, че след изграждание метростанцията на бул.”Патриарх Евтимий”  това временно отклонение ще бъде премахнато до декември 2011 год. Приехме да изтърпим това огромно за всички живущи в близост до трасето неудобство в името на изграждане на една нова и съвременна инфраструктура. Но всяко временно решение трябва да има и край! Трамвайното трасе, проектирано и изградено в огромно несъответствие с чл.109 и чл.110 от цитираната по горе Наредба 2, както и с „Правилник с техническите изисквания и норми за трамваен релсов път 2000г.”, ограничава правото на достъп до жилищата ни, нанася щети на подземната инфраструктура /изградено е върху основен градски колектор! ул.водопровод! и каскадни шахти на топлопреносната мрежа в района/ и е цяло чудо, че при наличието на толкова конфликтни точки няма тежки ПТП! С писмо до г-жа Е.Дунавска изх.№ 566/19.07.2010 от „Столичен електротранспорт”ЕАД се съгласяват, че има „притеснителни моменти „при проектирането на трасето, но е указано трамвайте да се днижат с 5 км/час, с цел намаляване шум и вибрации – но трамвайте се движат с нормалната за тях скорост без никакви ограничения! Наредбите и законите са създадени да се спзват, а не да се пренебрегват с „притеснение”!
От Ващето решение ще зависият нашите последващи действия, естествено законосъобразни, с който ще покажем, че не сме само данъкоплатци, а и активни граждани на София, който оценяват всичко направено от  Вас, но и защитават свойте права.
                     С уважение:.........................
Инициативен Комитет – инж.Ж.Куманов, бул.”Ген.М.Скобелев” № 21
09.07.2012 год.
« Последна редакция: Юли 30, 2012, 10:24:09 от admin » Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: