Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Получаване на нотариален акт!? изтекъл акт 14  (Прочетена 5385 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
planemo
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 4

« : Юни 08, 2012, 01:48:11 »

Вече втора година се опитвам чрез адвоката (и пълномощник) на инвеститора на сграда, в която имам жилище да си получа нотариалния акт. Въпросният адвокат отлага и мотае издаването на нотариален акт под предлог, че сградата е с изтекъл срок на акт 14 и комисия от общината трябва да мине, за да поднови въпросния акт. Според думите на въпросния юрист не може да се извържи нотариално прехвърляне на жилището на мое име. Сградата е построена, има ток и вода, макар и незаконни, в нея живеят около 7-8 семейства. Не е изграден трафопост за пълноценното токоподаване. Сградата няма акт 15, респективно акт 16. Ситуацията с въпросната сграда е на това положение, т. к. в един момент инвеститора си замина в родната държава и остави въпросния юрист и пълномощник да се занимава с този батак.

Как бих могъл да получа нотариален акт за жилището си, което съм платил, имам предварителен договор, имам разписки за платените суми? Възможно ли е да бъде издирен адвокат практикуващ в София, т. к. въпросното лице (юрист) си сменя мобилния телефон доста често с цел да не бъде търсено от собствениците в сградата? Как да постъпя в този казус?

Предварително благодаря на конкретни и коректни юристи, които професионално ще ми отговорят на въпросите Усмивчица
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Юни 09, 2012, 07:59:55 »

Вече втора година се опитвам чрез адвоката (и пълномощник) на инвеститора на сграда, в която имам жилище да си получа нотариалния акт. Въпросният адвокат отлага и мотае издаването на нотариален акт под предлог, че сградата е с изтекъл срок на акт 14 и комисия от общината трябва да мине, за да поднови въпросния акт. Според думите на въпросния юрист не може да се извържи нотариално прехвърляне на жилището на мое име. Сградата е построена, има ток и вода, макар и незаконни, в нея живеят около 7-8 семейства. Не е изграден трафопост за пълноценното токоподаване. Сградата няма акт 15, респективно акт 16. Ситуацията с въпросната сграда е на това положение, т. к. в един момент инвеститора си замина в родната държава и остави въпросния юрист и пълномощник да се занимава с този батак.

Как бих могъл да получа нотариален акт за жилището си, което съм платил, имам предварителен договор, имам разписки за платените суми? Възможно ли е да бъде издирен адвокат практикуващ в София, т. к. въпросното лице (юрист) си сменя мобилния телефон доста често с цел да не бъде търсено от собствениците в сградата? Как да постъпя в този казус?

Предварително благодаря на конкретни и коректни юристи, които професионално ще ми отговорят на въпросите Усмивчица

Правили ли сте справка за възбрани, ипотеки върху Вашия имот?
Активен

planemo
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #2 : Юни 11, 2012, 10:45:35 »

Не съм правил Тъжен
Как и къде да направя такава справка?

Благодаря предварително  Усмивчица
Активен
1000
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 204

« Отговор #3 : Юни 11, 2012, 12:12:33 »

Не съм правил Тъжен
Как и къде да направя такава справка?

Благодаря предварително  Усмивчица

Спешно вървете при адвокат, тъй като страшни хипотези ми минават през акъла. Особено ако в заглавието на предварителния ви договор пише "право на строеж". Във Вашия случай да пестите от адвокати е все едно прос*****ка да пести от презервативи.
Активен

planemo
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #4 : Юни 11, 2012, 01:20:46 »

Преди време, когато ситуацията беше такава каквато я описах бях при адвокат, който не направи нищо, взе два хонорара и не се случи нищо...

Как да позная адвоката, че ще свърши работа, а няма да ме излъже и мотае?
Активен
1000
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #5 : Юни 11, 2012, 01:49:22 »

Преди време, когато ситуацията беше такава каквато я описах бях при адвокат, който не направи нищо, взе два хонорара и не се случи нищо...

Как да позная адвоката, че ще свърши работа, а няма да ме излъже и мотае?

A как да познаете, че строителят няма да ви излъже или мотае? Или застрахователя? Няма как.  Молите се адвокатът да е съвестен.
Активен

planemo
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #6 : Юни 14, 2012, 12:52:49 »

Добре... Все пак да препоръчате такъв адвокат, съвестен, който да свърши работа до край?
Активен
1000
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #7 : Юни 14, 2012, 05:04:53 »

На сайта има раздел адвокати, изберете си някой.
Активен

t1sh0_
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #8 : Септември 18, 2012, 08:34:47 »

В такива случаи консултацията с адвокат е най-добра. Ако мен питате дори с цяло адвокатско дружество. 
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: