Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Лично имущество в жилище предоставено след развод  (Прочетена 1857 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Петър Горчев
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Март 08, 2012, 12:15:15 »

Здравейте,
Опитах се да намеря подобна тема, но не намерих своя отговор, така че ще се наложи да попитам.Та моя казус е следния при развода си предоставих личното си жилище придобито преди брака на съпругата си (бившата) за да отглежда детето ни в него, защото тогава тя нямаше къде да живее а родителските права бяха присъдени на нея.Апартаментът е напълно обзаведен с мебели и уреди купени от мен още преди встъпването ми в брак за, което пазя всичките си фактури, гаранционни карти, договори с майстори и т.н..Сега аз живея в ново необзаведено жилище и трябва да купувам всичко отново. Въпросът ми е: мога ли въз основа на тези документи да си взема мебелите и уредите (печки, хладилник, бойлер и т.н.) от жилището предоставено за ползване на съпругата при развода като единственото изречение в решението, което касае жилището е цитирам:

"Семейното жилище лична собственост на Стоян Иванов, находящо се на ул."Ивац" 10 ет.4 ап.12 в Пловдив се предоставя за ползване на съпругата до навършване на пълнолетие на детето Весела Иванова."

като тук искам да уточня, че към молбата за развода е приложено само едно копие от нотариалният акт на апартамента, ако разбира се това има някакво значение и решението е вписано в имотния регистър.

Благодаря ви предварително.
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Март 09, 2012, 10:09:19 »

На базата на посоченото от Вас и съгласно действащата нормативна уредба може да се заключи, че имате пълното право върху цитираните вещи.
Активен

Dixi et animam salvavi
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: