Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Давност на кредит  (Прочетена 7617 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
vanesa75
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 20

« : Март 01, 2012, 03:31:38 »

Не обслужваните кредити преди време имаха давност 5 години.Все още ли е така и какво точно означава "Давност на един кредит".Означава ли,че след изтичане на 5 годишният период,при условие,че няма постъпления,този кредит става неизискуем и един вид отива в небитието?
« Последна редакция: Март 04, 2012, 12:19:37 от 1000 » Активен
deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 199

Ел. поща
« Отговор #1 : Март 04, 2012, 10:38:25 »

Не няма такова нещо! А варианта някоя банка да Ви чака 5 години без да си потърси парите е ..... няма такъв!
Активен
1000
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 204

« Отговор #2 : Март 04, 2012, 12:19:08 »

Не обслужваните кредити преди време имаха давност 5 години.Все още ли е така и какво точно означава "Давност на един кредит".Означава ли,че след изтичане на 5 годишният период,при условие,че няма постъпления,този кредит става неизискуем и един вид отива в небитието?

Мисля, че 2006 г. Биохим и Хеброс се вляха в Булбанк. Някои кредити на тези банки така си и останаха, защото предполагам в Булбанк са се заринали с бумащина.

Впоследствие пакети от тези вземания бяха продадени на разни колекторски фирми. При тях е изтекла давността, която освен всичко друго е 3-годишна, защото по кредита са периодични плащанията.

Обаче повечето от тях си имат записи на заповед и съответно искове с 5-годишна давност и то тая давност мисля, че започваше да тече от падежа на записа на заповед, който е последната дата по погасителния план.
Активен

vanesa75
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 20

« Отговор #3 : Март 04, 2012, 02:53:31 »

1000,последният абзац се отнася за посочените банки или по принцип? И би ли го перефразирал,защото не ми стана много ясно.
Благодаря!
Активен
1000
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 204

« Отговор #4 : Март 04, 2012, 06:42:07 »

1000,последният абзац се отнася за посочените банки или по принцип? И би ли го перефразирал,защото не ми стана много ясно.
Благодаря!

Аз знам за тези банки какво положение съществува. За другите може да е др. положението. Нали именно затова всеки казус си е специфичен.

Вие питате някакви принципни неща. Ако беше толкова просто - всичко под един знаменател, щяхме да сме безработни.  Ухилен  Щеше да има сайтове, в които въвеждаш задание в 5 - 6 стъпки и получаваш отговор.

Принципният отговор го е дал deian_iotov. Оттам нататък ... Има 1000 варианти.

Освен всичко останало, няма такова нещо като "неизискуем". Всичко е изискуемо, давността не се прилага служебно.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: