Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Издаване на удостоверение за пребиваване на гражданин на ЕС  (Прочетена 1802 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
FeFlina
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

Ел. поща
« : Ноември 16, 2011, 05:32:03 »

Здравейте,

много се радвам, че намерих форума и се надявам да можете да ми помогнете. Работя във фирма, която наема белгийски и холандски граждани на работа, като им помагам с издаването на докумените им за пребиваване.
Миналата седмица от бюро Миграция ни върнаха като казаха, че всички документи трябва да са нотраилно заверени.
До тогава се изискваше (както виждам и по закон): трудов договор, копие на докуемнт за самоличност, копие на номер на чужденец и копие на догор за наем на жилище.

Според бюро Миграция във Велико Търново всички документи трябва да са нотариално заверени поради нова наретба от Юли 2011 (която никъде не намираме).
Новото, което ми казаха е, че и се изисква удоствоерение от НОИ с актуална на подаването на документи дата, което също да е нотариално заверено, доказващо, че са осигурени.

Бихте ли могли да ми кажете дали наистина има такава наредба и дали тези нотариални заверки са законовосновани?

Благодаря Ви предварително,
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: