Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Прехвърляне капитала на ЕООД  (Прочетена 8039 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Добрин Македонски
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 6

« : Ноември 08, 2011, 11:56:43 »

Здравейте,
За да се продаде 100% от капитала на ЕООД на трето лице, набора от документи (според мен, надявам се ако греша да ме поправите) е следния:
1. Договор за покупко-продажба на дружествени дялове
2. Решение на стария едноличен собственик да продаде дяловете си и да се оттегли като управител.
3. Актуален учредителен акт, в който вече фигурира новия едноличен собственик, като той става и управител.
4. Няколко декларации, док. за такса, А4 и т.н. /няма да ги изброявам, те са ясни/

Дилемата ми е, трябва ли да се приложи и още едно Решение на новия едноличен собственик, с което той приема новия дружествен договор и поема управлението...

Активен
1000
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 204

« Отговор #1 : Ноември 09, 2011, 12:23:39 »

Здравейте,
За да се продаде 100% от капитала на ЕООД на трето лице, набора от документи (според мен, надявам се ако греша да ме поправите) е следния:
1. Договор за покупко-продажба на дружествени дялове
2. Решение на стария едноличен собственик да продаде дяловете си и да се оттегли като управител.
3. Актуален учредителен акт, в който вече фигурира новия едноличен собственик, като той става и управител.
4. Няколко декларации, док. за такса, А4 и т.н. /няма да ги изброявам, те са ясни/

Дилемата ми е, трябва ли да се приложи и още едно Решение на новия едноличен собственик, с което той приема новия дружествен договор и поема управлението...

Цитат
Чл. 122. Нов съдружник се приема от общото събрание по негова писмена молба, в която той заявява, че приема условията на дружествения договор. Решението за приемане се вписва в търговския регистър.

Направете такава молба и нов протокол от новия собственик, с което приема нов дружествен договор и евентуално назначава нов управител. Внимавайте какво точно пишете, защото законът е изричен, а отказите - много.
Активен

Добрин Македонски
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 6

« Отговор #2 : Ноември 09, 2011, 10:26:45 »

Благодаря!
Активен
sdeath
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

Ел. поща
« Отговор #3 : Май 07, 2013, 03:51:52 »

Аз намерих полезна информация за еоод- тата ето тук регистрация на еоод
« Последна редакция: Май 11, 2013, 10:52:38 от Tapizaushi79 » Активен

leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #4 : Май 08, 2013, 02:28:17 »

Действително в посочената връзка има доста полезни неща, но това не е всичко.
Мойте уважения към гилдията на счетоводителите, но мисля, че юридическата материя е за юристите.
Като пример само ще посоча, че проверката за заето име на фирма по начина описан във връзката далеч не е достатъчен.
Бъдете внимателни!
Активен

Dixi et animam salvavi
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: