Май се получава така, че управителя ще трябва да открие набирателната сметка, едноличния собственик да внесе капитала, а управителя да получи удостоверението за внесен капитал
.. Ако разбира се не се упълномощи управителя да внесе и капитала от името на собственика..
Не е нужно управителят да открива набирателната сметка. Тя е на името на учредителите на дружеството. Затова от банката искат дружествен договор и протокол. След регистрацията управителят я закрива /защото вече той представлява фирмата/ и ако иска открива разплащателна.
А за удостоверенията, те са поредната хитрина на банките да събират пари за нищо - не знам защо ги вадят хората тия удостоверения, хем струват 25 лв., хем не са нужни. Една тетка в една известна банка веднъж ми обясняваше много убедено и разпалено как ще ми откажат вписване без тяхното "ценно" удостоверение. И това с тон на явна загриженост към клиентите ми породена от моята некомпетентност.
Пред търговския регистър представяте само вносните бележки и другите документи за откриване на набирателната сметка.
От банка връщат едноличен собственик на капитала, който иска да открие набирателна сметка за ЕООД-то си, но не е управител. Мотивите - единствено управителя може да се разпорежда с банковите сметки на дружеството..
Реално управителят няма работа в банката при регистриране на фирмата. В банката, където са ви върнали, че да водите управител са не много наясно. Просто сменете банката.