Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Електроразпределителите ми спряха тока. Как да се защитя?  (Прочетена 6754 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
tralalalala
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 7

Ел. поща
« : Август 21, 2011, 09:51:46 »

Преди няколко дена ми бе спрян тока в средата на работния ден,без никакво предупреждение!
На въпроса ми в касовия салон отговориха,че отдолу на бележката за платен ток пишело в какъв срок трябва да платя и т.н.
Верно,че го пише,но!
След посочения срок пише,че ако не си платя в срок ЕВН може да ми спре тока.Никъде не пише,че категорично и без предупреждение ще ми спрат тока!Хора сме-забравяме.Всички други фирми предупреждават,че наближава срока за плащане.еДИНСТВЕНО евн НЕ-заради 20 ле такса включване!Не може да ми спират тока в средата на работния ден-щетите могат да бъдат особено неприятни!Представете си един зъболекар забравил да си плати тока и му го изключат точно като работи нечий зъб!Примери много..
Та въпроса ми е-имат ли право електроразпределителоте да прекъсват захранването без предупреждение,още повече,че при създаване на партидата всеки един потребител има записна заповед за някаква сума
Готова съм да съдя ЕВН и моля някой компетентен в тази посока да ми даде съвет
Надявам се не сме беззащитни пионки в ръцете на ЕВН

п.п. Ходих в комисията за защита на потребителите-те НЕ НИ ЗАЩИТАВАТ ОТ ЕВН!!!
« Последна редакция: Август 22, 2011, 10:25:41 от 1000 » Активен

извинявам се за несериозния ник-опитах с няколко,само този се оказа свободен
tralalalala
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 7

Ел. поща
« Отговор #1 : Септември 02, 2011, 08:52:14 »

Надявах се някой да ми даде насоки-не съм се отказала да си потърся правата.
Все пак живеем във век на комуникации-не може да се спира каквото и да е,без последно предупреждение и срок за отреагиране.Още повече,че не бях платила само една сметка-срока за плащане на втората не беше изтекъл.Знам за по 3 неплатени сметки и пак не е спрян тока-по случаен принцип ли се работи в ЕВН?Ъ?!
И що за хора работят там?Техника минава през обекта ми и тихомълком,без дори да каже,дърпа шалтера.

Моля ,който е компетентен да ми каже каква е процедурата да си потърся правата.До кога ще сме безгласни потърпевши на своеволията на енергоразпределителите??
Активен

извинявам се за несериозния ник-опитах с няколко,само този се оказа свободен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #2 : Септември 02, 2011, 09:06:47 »

На практика с неплащането на сметката за ток на падежа сте изпаднала в неизпълнение. като нередовна страна по договора с доставчика, той се е възползвал от възможността да прекъсне доставянето. Предполагам никъде в общите условия не съществува задължение да Ви уведоми, че ще пристъпи към изключването Ви от електропреносната мрежа, а напротив, със сигурност е заложено,че при неизпълнение може да редприеме тези мерки. Така,че не виждам законово основание за предприемане на дело срещу доставчика.
Отделен е въпроса,че таксата, която доставчика изисква, за да ви присъедини към мрежата е не дотам съобразена със закона.
Ако все пак Ви се занимава можете да пуснете жалба по ЗЗП.
Активен

Dixi et animam salvavi
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: