Опасявам се, е не е толкова просто. Така, както е зададен въпросът излиза, че длъжникът е уведомен за прехвърлянето на вземането. Уведомлението следва да бъде от Глобул, но може да бъде и от Глобул чрез С.Г. Груп. Това трябва да личи ясно от текста на уведомлението. Ако уведомлението е ненадлежно прехвърлянето все още няма действие по отношение на длъжника.
Що се отнася до заплашването самата фирма не би си позволила това, защото може да си навреди и дори да й бъде отнет лицензът, но отделни лица може и да се престарават. Затова преди да се обърнете към прокурор преценете, дали нещата вече са твърде загрубели. Ако има възможност първо се обърнете писмено към С.Г. Груп.
Отбелязвам,че като практикуващ юрист смея да твърдя, че никога не съм категоричен без да имам основания за това. В конкретния случай съм такъв,защото вече имах клиенти с подобни казуси с въпросната фирма.При всички от тях беше налице недействително прехвърляне на вземане, тъй като липсваха каквито и да е било данни за задълженията към мобилния оператор.
В потвържедение на написаното в предните постове ще Ви посъветвам да вникнете в написаното от питащия, и по-конкретно в "уговорката". Каква е нейната фигура съгласно действащата пр. уредба?