Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Създаване на ООД с партньор чужденец  (Прочетена 3432 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
overthehedge
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

« : Юни 19, 2011, 11:27:00 »

Здравейте искам да създам ООД 50/50 с партньор чужденец руски гражданин. Бихте ли ме уведомили дали има някакви особености относно процеса и какви документи трябва да носи руския гражданин за създаването на фирмата.

Благодаря предварително.

Поздрави.
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Юни 19, 2011, 01:39:18 »

Здравейте искам да създам ООД 50/50 с партньор чужденец руски гражданин. Бихте ли ме уведомили дали има някакви особености относно процеса и какви документи трябва да носи руския гражданин за създаването на фирмата.

Благодаря предварително.

Поздрави.

Само документи за самоличност - лична карта, паспорт.
Активен

overthehedge
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

« Отговор #2 : Юни 20, 2011, 10:36:28 »

лична карта?

Чужденеца още няма лична карта и посещава страната с виза C.
какво е нужно в такъв случай?
Активен
deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 199

Ел. поща
« Отговор #3 : Юни 20, 2011, 03:56:15 »

Само ПАСПОРТА е достатъчен
вписвате данните от него и адреса му в Русия или там от където е!
Ако обаче той ще бъде управител ще трябва и нот.заверка на Съгласието и образеца от подписа!
Активен
yo_yo
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #4 : Юли 20, 2011, 02:07:05 »

Аз и моя позната искаме да регистрираме ООД с предмет на дейност счетоводни, консултантски и преводачески услуги.
Тя е икономист и има необходимия трудов стаж за изготвяне и подписване на финансови отчети.
Аз пък съм преводач и съответно нямам отношение към счетоводната дейност на фирмата.
И тук идва казусът - може ли и двете заедно и поотделно да управляваме фирмата като ще се осъществява дейност по счетоводно обслужване на фирми? Бихме ли нарушили изискванията на Закона за счетоводството?
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #5 : Юли 20, 2011, 03:01:20 »

Управител на фирмата може да бъде всяко дееспособно лице, върху което не е наложена специална забрана за това.
Активен

Dixi et animam salvavi
yo_yo
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #6 : Юли 21, 2011, 10:17:03 »

Управител на фирмата може да бъде всяко дееспособно лице, върху което не е наложена специална забрана за това.

За това съм сигурна, но конкретно ме интересува ако фирмата е специализирано счетоводно предприятие, кой може да бъде управител? В този смисъл мога ли и аз да съм управител?
Активен
1000
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 204

« Отговор #7 : Юли 21, 2011, 01:35:50 »

За това съм сигурна, но конкретно ме интересува ако фирмата е специализирано счетоводно предприятие, кой може да бъде управител? В този смисъл мога ли и аз да съм управител?

E не е ли твърде "конкретно" това, което ви интересува? Което не е забранено, е разрешено.
Цитат
Не може да бъде управител лице, обявено в несъстоятелност, или лице, което е било управител, член на управителен или контролен орган на дружество, прекратено поради несъстоятелност през последните две години, предхождащи датата на решението за обявяване на несъстоятелността, ако са останали неудовлетворени кредитори.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: