Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Клевета, обида и уронване на авторитет  (Прочетена 11205 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
m_om
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Май 28, 2011, 01:43:36 »

Здравейте!
Искам да попитам, възможно ли е да бъде подадена жалба за клевета и обида, как се процедира и какво ще препоръчате като вещи лица?
Става въпрос за замесването на две физически лица и обвиняването им в представяне на документи с неверно съдържание, от трето лице. В документите представени в жалбите в прокоратура и полиция, не фигурират имената на двете лица, третото лице /жалбоподателят/ е цитирал писмено двете имена.
Благодаря предварително.
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Май 30, 2011, 09:00:00 »

Обида категорино не е налице. За клевета ще следва да посочите по-подробна информация или направо да се консултирате с колега.
Активен

Dixi et animam salvavi
kat_bs
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« Отговор #2 : Юни 27, 2011, 08:32:11 »

Здравейте,
Имам следния прооблем Н.Н.Б ми  отправя заплахи за физическа саморазправа с обаждания и смс  по мобилния телефон, и по електронен път (интернет). Заплахите са от рода на “Ще дойда и ще те убия или ще те обезобразя”.  Последната заплаха която ми е отправил е , че ще звънне на прекия ми работодател за да изложи клеветнически твърдения и отрицателни факти за професионалната ми дейност, с което цели да бъда освободена от работа цитирам „ Помни ми думата ще се обадя на шефовете ти и ще направя всичко възможно, боклук като теб да не работи в К......”.  Пише нецензурни  съобщения до мои приятели, колеги, семейството ми дори на 13 годишната ми дъщеря  в социалния сайт Фейсбук по мой адрес. Съобщенията са вулгарни, клеветнически и доста неприлични с което уронва моя авторитет, засяга честа ми, достойнството и доброто ми име в обществото. Това ми се отразява много зле психически и физически, липсва ми концентрация на работното място и душевно спокойствие. Целия този тормоз продължава вече почти година и за него  имам доста  свидетели който биха свидетелствали в моя полза.  Какво мога да направя за да спра този тормоз? 
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #3 : Юни 28, 2011, 10:51:17 »

Тъй като положението Ви е доста сложно Ви съветвам да се обърнете към колега, и след като същия се запознае в детайли с вашия казус ще Ви напъти.Тук това няма как да стане.
Активен

Dixi et animam salvavi
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: