Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Имам ли права по следния казус  (Прочетена 3171 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
refer
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

Ел. поща
« : Май 17, 2011, 02:48:25 »

Здравейте!

Имам едно предизвикателство за Вас (пък може да ви се стори и нещо съвсем елементарно). Тъй като не съм юрист не мога да определя, но имам чувството, че имам право да протестирам.
Казусът е следният:
Преди време си закупих билети за концерта Elevation, който ще се проведе юни месец 2011 в Разлог. След 1 месец обявиха, че за абонати на LOOP има отстъпка от 35 %. Съответно аз съм абонат на LOOP и смятам, че имам право на тази отстъпка. На база какво ще ме дискриминират. Това е все едно едностранно променяне на условия по договор. Нали така?
Можете ли да ме посъветвате нещо, тъй като не си купих само 1 билет и според мен имам право да ми върнат значителна сума.
 Ъ? Очаквам вашите предложения  Усмивчица
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Май 18, 2011, 08:57:52 »

Интересен, но не бих казал сложен казус.(поне според мен)
Към момента на покупка на въпросните билети от Вас в сила са били едни търговски условия,т.е. цената им е била без тези 35% отстъпка. Вие сте купили, платили, прехвърлена е собствеността и са Ви предадени билетите.
След месец, обаче, както посочвате условията са били променени. Същите влизат в сила след приемането им. Така след тази дата вече имаме налице други условия, от които Вие няма как да се възползвате, освен, ако не решите да си купите нови билети, разбира се.
И, за да бъда по точен (нали не мислите, че ако вчера съм си купил сирене за 5 лв. килограма, мога да поискам днес да ми върнат разликата от 50 стотинки, ако от днес цената му е 4,50 лв. за килограм).

Активен

Dixi et animam salvavi
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

WWW Ел. поща
« Отговор #2 : Май 18, 2011, 09:01:23 »

P.P. аз също смята да ходя на концерта. Дано се получи добро шоу.
Активен

Dixi et animam salvavi
refer
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

Ел. поща
« Отговор #3 : Май 18, 2011, 10:51:57 »

Благодаря за отговора. Все пак смятам, че примерът със сиренето не е много точен, тъй като аз не съм подписвала договор с фирмата, произвеждаща въпросния млечен продукт. В моя казус отстъпката е насочена към определена целева група, а в твоя - към масовия потребител. Както и да е - поне имам билети за концерта, пък че са литнали няколко лева в повече - вече съм ги дала. А друг път просто няма да избързвам.... Дано наистина да е як. Мерси още веднъж и гледай да използваш отстъпката поне на някой твой приятел. Успех! Усмивчица
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

WWW Ел. поща
« Отговор #4 : Май 19, 2011, 09:28:57 »

Привет, отново,
примерът беше даден, за да обясня по-нагледно сключването на сделката и обстоятелството, че последващите промени в търговските условия на предлагащия услугата не могат да Ви засегнат.
Пожелавам ти много приятни моменти на концерта!
Активен

Dixi et animam salvavi
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: