Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Типов договор от 1965,право на строеж,имот,покупко-продажба  (Прочетена 874 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
s_prista
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 2


Ел. поща
« : Април 19, 2011, 12:29:46 »

Здравейте,
бих искал да знам чия е собствеността на земята и какво фактически съм придобил чрез покупко-продажба на имот с нотариален акт?
Позволете ми да изложа накратко следните разяснения:
През 1965 г. Общинския народен съвет предоставя на лицето Х чрез Типов договор за отстъпване на право на строеж върху държавна земя (Образец 5) парцел за построяване на жилищна сграда. Сградата е построена в срок, записана е на името на лицето Х и са плащани дължимите данъци и такси. Приживе лицето Х прехвърля собствеността на сина си през 1975 г. с нотариален акт. През 2010 г. синът продава имота си. В новия нотариален акт от 2010 г. е записано, че лицето продава жилищна сграда в урегулиран поземлен имот заедно с правото на строеж върху гореописания поземлен имот. При мой въпрос към Общината, на чиято територия се намира имота, както и към гл. архитект на общината, те ми отговарят, че не знаят каква е процедурата в този случай относно собствеността на земята - дали е общинска, дали е държавна, дали е придобита вече от стария собственик.
Моля, да ми разясните на кого е собствеността и по какъв начин мога да придобия собственост и върху земята, ако не е моя? Какво всъщност съм закупил от предишния собственик?
Благодаря Ви много за отговора и в случай, че казусът изисква допълнителни консултации, моля да ми кажете къде мога да ги получа.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: