Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: "Бързо производство" от ГПК  (Прочетена 3605 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
bbb1
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

« : Март 28, 2011, 02:16:29 »

Необходима ми е юридическа помощ.
Случаят е следния. Уволнен съм дисциплинарно от работодател. Декември 2010г. е подадена искова молба от моя адвокат до първоинстанционния съд. Вече изтича март 2011г. и няма никакво движение. Образувано е дело. Дадоха ми номера му и името на съдията.Адвокатът ми казва, че няма отговор от работодателя. Това ми го повтаря постоянно. Казва, че нищо повече не може да направи. Това действително така ли е? Това нормален отговор на адвокат ли е? Всики срокове упоменати в ГПК отдавна изтекоха. Какво може да се направи? Работодателят е голяма фирма, която съществува и до настоящия момент.
Активен
1000
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 204

« Отговор #1 : Март 28, 2011, 02:46:52 »

Необходима ми е юридическа помощ.
Случаят е следния. Уволнен съм дисциплинарно от работодател. Декември 2010г. е подадена искова молба от моя адвокат до първоинстанционния съд. Вече изтича март 2011г. и няма никакво движение. Образувано е дело. Дадоха ми номера му и името на съдията.Адвокатът ми казва, че няма отговор от работодателя. Това ми го повтаря постоянно. Казва, че нищо повече не може да направи. Това действително така ли е? Това нормален отговор на адвокат ли е? Всики срокове упоменати в ГПК отдавна изтекоха. Какво може да се направи? Работодателят е голяма фирма, която съществува и до настоящия момент.

Aко е в София или др. голям град - така е. И да, нормално е адвокатът да ви каже така, все пак защо му е да ви лъже? Повтаря ви го постоянно, може би защото постоянно го питате. За съдиите сроковете са инструктивни.
Активен

bbb1
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #2 : Март 28, 2011, 03:15:41 »

Докога може да продължи това? Какъв е тогава смисъла от това "Бързо производство" при положение че повече от 3 месеца "няма отговор от работодателя"?
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #3 : Март 29, 2011, 09:00:40 »

В закона се дава право на ответника да бъде уведомен за предявения иск срещу него, като му е дадено и правото на отговор по чл.131 ГПК. Има няколко начина същия да бъде уведомен за това и чак след извършване на процедурата ще бъде насрочено дело.
Активен

Dixi et animam salvavi
bbb1
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #4 : Април 01, 2011, 10:08:45 »

В момента ситуацията е такава. От декември 2010г. препис от исковата молба три пъти е изпращана на работодателя. Там я приема някой си (работодателя се обслужва от адвокатска кантора), но съдията по делото не го признава за страна по делото и процедурата се повтаря отначало. Работодателят разиграва съда, който иглежда му е все едно. Докога ще продължава това е въпроса.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: