Прочетох почти всички закони и разбрах, че снимката може да се използва като доказателство само за часът, датата и регистрационния номер на МПС-то.
Но все още живо ме интересува дали колко е законния срок за известието, което те ни пращат след 1 година. Според мен не е редно, но никъде в законите, които бях намерил не става дума за сроковете.
Моля, ако някой може да помогне, защото баща ми утре ще ходи до Ловече да гледа снимката и предполагам, че ще му съставят акт. Не искам той да е един от много, които са послужили на органите за "отчитане на дейност". Искам да знам какви са неговите права и не искам там да се подиграват с него, само защото не си знае правата.
Не съм за глобата, тя може да бъде платена, така както плащаме и винетни такси за пътища, които асфалт не са виждали от Живково време. Просто се дразня, като гледам как се цеди до последната стотинка от средностатистическият (клонящ към крайно беден) човек, а "пичовете" с червените номера и т.н. уволняват хора само защото са ги спрели, а камо ли, ако си позволят да ги глобят.
Погледнете в ЗАНН, там трябва да е тази информация.