Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Продажба на ООД  (Прочетена 4246 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Lili
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Февруари 12, 2011, 10:33:51 »

Здравейте, моля да ми помогнете!
Какви документи трябва да подготвя за продажбата на ООД?
С едно заявление А4, мога ли да прехвърля дялове на трето лице и да преобразувам ООД в ЕООД, като името на фирмата и ЕИК си остават същите?

Може би трябва да разкажа повече по темата.И така.....
Работя в адвокатска кантора и шефовете ми /адвокати/, ми възложиха да изготвя документи за продажбата на ООД (което има трима съдружници с равни дялове 120 дяла - 12 000 лв.), но ООД-то ще се продава на трето лице, което в последствие ще остане единствен собственик на капитала.Подготвила съм молба-заявление за изкупуване, покана до третото лице за ОС, протокол на общото събрание, договор за изкупуване на дялове,(до тук за ООД-то), следва спесимен, протокол за приемане на нов учредителен акт,учредителен акт, декларация по чл.142 ТЗ и договор за управление (това за ЕООД-то) и заявление А4.
Много Ви моля, ако нещо съм пропуснала може ли съдействие?
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Февруари 13, 2011, 12:14:49 »

Привет,
предполагам , че сте наясно, но да Ви подсетя, че договорът за продажба на дялове следва да е нотариално заверен.
Отделно от това, в протокола, в който се взема решение да се продадат дяловете следва да се уреди въпроса с освобождаването на управителите, защото предполагам и тази промяна желаете.
Съответно трябва да приложите и сключен договор за управление с новия управител/това предполагам след като по-горе сте посочила, че ще прилагате и образец на подписа и декларация по чл.142 ТЗ/.
Не забравяйте и декларациите по чл.13, ал4 и ал.5 ЗТР.
Активен

Dixi et animam salvavi
Lili
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #2 : Февруари 13, 2011, 12:54:49 »

Благодаря Ви за отговора. Желая творчески успехи Усмивчица
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай