Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Ползване на покрив в етажна собственост  (Прочетена 2262 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Mikelin
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Юни 01, 2010, 07:08:27 »

Здравейте.  Имам запитване отностно етажната собственост.
Ситуацията е следната.    Поради повреди по изолацията на покрива на блока Всички доставчици на телевизия интернет и т.н. които го ползват ще бъдат уведомени че съураженията ще бъдат премахнати след 2 месеца.   След това на събрание на входа беше решена чрез гласуване че ползването на покрива след това няма да е позволено. В този случай аз съм задулжен да ползвам услугите на един единствен  интернет доставчик. освен това съм и подписал договор с настоящия и съм платил предварително .    С речението което се взе от събранието считам че съм ощетен .
1-во с това че нямам избор какъв интернет да ползвам. Става дума за По скъп интернет с по-лошо качество.
2-ро  Щом плащам за ремонт на покрива  могат ли да ми забранят да го ползвам ? все пак е обща част... ??
« Последна редакция: Юни 01, 2010, 07:43:30 от Rose » Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Юни 02, 2010, 09:01:08 »

Съгласно закона собствениците на самостоятелни обекти в сграда в режим на етажна собственост имат право да използват общите части на сградата според тяхното предназначение.

А относно оспорването на решения на общото събрание:
Чл. 40. (1) Всеки собственик може да иска отмяна на незаконосъобразно решение на общото събрание.

(2) Молбата се подава пред районния съд по местонахождението на етажната собственост в 14-дневен срок от получаване на съобщението по чл. 16, ал. 7.

(3) Подаването на молбата не спира изпълнението на решението, освен ако съдът не постанови друго.

Активен

Dixi et animam salvavi
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: