Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Изисквания за започване на Интернет търговия  (Прочетена 2082 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Yasen
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Май 29, 2010, 10:42:10 »

Здравейте,

интересувам се, какви са стъпките за започване на интернет търговия ( интернет магазин ) с нехранителни стоки.
               - трябва ли да си регистрирам фирма и ако да, каква трябва да е тя: ЕТ, ЕООД или друга.
               - какви документи са ми нужни
               - с кои закони трябва да се съобразявам
               - трябва ли да притежавам касов апарат или спадам в графата амбулантен търговец  (при които май не е нужен касов апарат )

Извинявам се за начина, по който е структуриран въпросът ми, но никъде не успях да намеря информация, която да ме насочи поне малко в правилната посока.

Ще се радвам ако можете да ми помогнете.

Благодаря !
Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« Отговор #1 : Май 29, 2010, 06:11:10 »

Да.

Първо, регистрирате фирма /най-добре ЕООД или ООД/. Предмет на дейност - интернет търговия.
Второ, домейна, хостинга и пр. да са на името на фирмата.
Трето, човек трябва да се съобразява с всички закони -зависи какво продавате. АКо е техника има един закон ЗТИП и наредбите към него - това ще е основно. АКо са храни са други, ако са детски играчки, са други, за книги - четвърти и така...
Четвърто, трябва Ви касов апарат, но това консултирайте със счетоводителя си. Мисля, че има варианти и без, ама най-лесно е със...
Пето, викате адвокат да ви направи едни хубави общи условия /някой да вдява от интернет и уеб/, които пускате на сайта.
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: