Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Неплатена сума по граждански договор  (Прочетена 3099 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
g_yordanova
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Май 18, 2010, 08:46:54 »

Здравейте, искам да попитам в случай че имам граждански договор с подписан протокол към него за извършена работа, но възложителят няма намерение да си плати задължението какво следва да направя? Възложителят е юридическо лице-ЕООД, но няма налични активи. Има материали които се водят само по документи,в действителност ги няма. Има ли смисъл да се завежда дело при положение , че няма какво да се вземе?
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Май 18, 2010, 09:24:03 »

Ако ЕООД-то и понастоящем извършва дейност все трябва да разполага с някакви активи.Направете справка в Агенцията по вписванията дали има недвижими имоти върху, които да насочите евентуалното изпълнение.
Активен

Dixi et animam salvavi
g_yordanova
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #2 : Май 18, 2010, 12:22:05 »

Аз съм счетоводител на фирмата, така че зная , че дружеството няма никакви активи. По скоро въпросът ми е ако наистина няма какво да се вземе, има ли смисъл да се завежда дело?
Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« Отговор #3 : Май 18, 2010, 01:53:11 »

Зависи от размера на сумата и това дали фирмата развива дейност /както ви подсказа колегата/.
Една фирма с дейност със сигурност рано или късно ще получи актив. Една куха фирма без дейност - няма никога да получи актив - тя е направена само за да поеме някакво задължение.

Балами, които кредитират фирми - бол.
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: