Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Продажба на наследствен апартамент  (Прочетена 4322 пъти)
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Веселин
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 10

« : Април 07, 2010, 02:33:59 »

Притежавам апартамент който е от наследство.Наследен е по време на брак.След години се разведох и разделихме на половина.Бившата ми съпруга се ожени в Германия и там почина.От брака имам две деца които са немски граждани.Преди години се отказах от бащинство за да могат да получат немско гражданство.Сега освен мен апартамента има още трима наследници.Вторият и съпруг и двете ми деца.Поисках от тях да продадем жилището,но те отказват.Бихте ли ме посъветвали как мога да извърша продажба въпреки техният отказ?И вторият ми въпрос е: След като съм се отказал от бащинство и реша да закупя имот в бъдеще децата ми ще имат ли дял от имота?Предварително благодаря.
« Последна редакция: Април 07, 2010, 09:12:08 от Rose » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Април 07, 2010, 09:11:56 »

Сега освен мен апартамента има още трима наследници. Вторият и съпруг и двете ми деца.Поисках от тях да продадем жилището,но те отказват.Бихте ли ме посъветвали как мога да извърша продажба въпреки техният отказ?И вторият ми въпрос е: След като съм се отказал от бащинство и реша да закупя имот в бъдеще децата ми ще имат ли дял от имота? Предварително благодаря.
Не сте посочил вие от кого придобихте апартамента. Т.е. пропуснал сте важна информация.
Активен

Веселин
Претендент
**

Липсва Липсва

« Отговор #2 : Април 07, 2010, 01:33:45 »

Имахме къща която беше очуждена и получих наследство от моите родители.Наследството е получено по време на брака.
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #3 : Април 07, 2010, 02:00:57 »

Остава и да кажете кога е станало. По стария Семеен кодекс това е ваше лично имущество.

Поправете ме ако греша, но не отговарям на дух, нали? Вие все още сте жив и в случай, че сте единствен наследник на родителите си, можете да се разпореждате с наследственото имущество без да се съобразявате нито със съпругата, нито с децата си, а още по-малко с втория съпруг на бившата ви жена.

Но най-добре се консултирайте с адвокат и най-вече: недейте да продавате нищо без адвокат, който да ви оформи сделката. Иначе може да ви излъжат.
Активен

Веселин
Претендент
**

Липсва Липсва

« Отговор #4 : Април 07, 2010, 02:29:13 »

Апартамента е купен 8.07.1986.Аз го изплатих 1991 г.
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #5 : Април 07, 2010, 02:38:16 »

Старият семеен кодекс влиза в сила на 01.07.1985 г.

Но тези дати са без значение. Важно е кога е открито наследството. Така, както ми описвате ситуацията, апартамента си е изцяло Ваша собственост /в случай, че родителите ви нямат други наследници/.

Консултирайте се с адвокат и продавайте.
Активен

Веселин
Претендент
**

Липсва Липсва

« Отговор #6 : Април 07, 2010, 03:05:10 »

Благодаря за помощта,ще послушам Вашия съвет.
Активен
Веселин
Претендент
**

Липсва Липсва

« Отговор #7 : Април 08, 2010, 02:30:21 »

Ходих при адвокат.Отговорът е,че след като съм подписал доброволна подялба на апартамента не мога да направя нищо повече.
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #8 : Април 08, 2010, 05:31:34 »

сега видях, че сте делили. Колегата е прав.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: