Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Домоуправител изисква нотариален акт  (Прочетена 7223 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« : Март 02, 2010, 10:30:36 »

Колеги, чували ли сте за практика или законово задължение за домоуправителя да се уверява, че живущите в етажна собственост са собственици? Имам домоуправител, който изисква копие от нотариален акт.

Същият не е регистриран и по Закона за защита на личните данни.
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Март 02, 2010, 01:01:49 »

Да, затова сега домоуправителите ги  задължават да се регистрират, че иначе има сериозни глоби.
Имам познат, на когото също домоуправителят е поискал НА и след като той го запознал с действащата нормативна уредба горният се е отказал от искането си. Така,че му обяснете, че няма основание да изисква от Вас копие ако не е регистриран от Комисията за защита на личните данни.
Активен

Dixi et animam salvavi
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #2 : Март 02, 2010, 05:13:31 »

мерси, брат! Смотан
Активен

Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
DEKAH
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 123

Ел. поща
« Отговор #3 : Март 02, 2010, 06:01:20 »

Колеги, имотния регистър е публичен. Може да се снабди с необходимата информация без да ви занимава.

А иначе... аз съм на мнение, че нот. акт трябва да се покаже и нищо повече. Никакви копия и т.н.
Активен

Безразлично...?! Чувствам се ОТЛИЧНО!
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #4 : Март 02, 2010, 06:28:37 »

В нашия случай човекът не разполага с лични данни, има само данните на имота. Аз понякога имам проблеми в икадастър с търсенето по имот.

Но си прав. Може да му дам инфо как да се сдобие с тази информация.
Активен

Входни врати
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

WWW Ел. поща
« Отговор #5 : Март 04, 2010, 10:59:22 »

Да ама от Агенцията по вписванията ще му струва 8 лева, ако иде до там и малко по-малко ако използва електронните им услуги. А ноторно известен факт е че домоуправителите са доста стиснати.... Намигване
Активен

Dixi et animam salvavi
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #6 : Март 04, 2010, 11:26:16 »

E, ако трябва да вади всеки един акт от Служба по вписвания, то ще трябва доста дълбоко да бръкне в касата.
Активен

Входни врати
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #7 : Март 05, 2010, 02:30:16 »

E, ако трябва да вади всеки един акт от Служба по вписвания, т о ще трябва доста дълбоко да бръкне в касата си.
Активен

Входни врати
Poli
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 42

Не носи дънки :)

« Отговор #8 : Юни 25, 2010, 08:08:00 »

Да видим. Управител съм на ЕС, на първо общо събрание им събрах НА- параноидни вопли до небесата, искат връщане на фотокопията  Усмивчица( недоверието дали е национална черта?) без да отчитат факта, че мога да изготвя историческа справка за имуществено състояние на всеки един от тях, стига да поискам.

Липсва правна възможност да се изисква акт за собственост, не защото не съм администратор на лични данни ( дори и качеството "адвокат" не ме ползва), а защото няма правна норма, която да дава такива права на управителя. Въпрос на добра воля от страна на собствениците на обекти в ЕС е да представят такива.
От друга страна- нацията ни е изобретателна, а тези ид. части трябва някак да са сигурно изчислени.

Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

WWW Ел. поща
« Отговор #9 : Юни 28, 2010, 08:35:18 »

Наистина не е оправдан страхът у етажните собственици,но пък и ЗУЕС според мен е недоизпипан.
Активен

Dixi et animam salvavi
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #10 : Юни 28, 2010, 06:56:19 »

Наистина не е оправдан страхът у етажните собственици,но пък и ЗУЕС според мен е недоизпипан.
Не може да им се сърдим, по-скоро трябва да им се обясни. Поли, като адвокати не трябваше ли да се регистрираме по ЗЗЛД?
Активен

Входни врати
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

WWW Ел. поща
« Отговор #11 : Юни 29, 2010, 03:20:51 »

Не е нужна регистрация по ЗЗЛД. По този повод има интересна статия в мартенския брой на "Адвокатски преглед".
Активен

Dixi et animam salvavi
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: