Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Несъгласие за доброволна делба  (Прочетена 3006 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
stoefff
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Февруари 22, 2010, 09:08:54 »

Здравейте, моят казус е следнията:
Става въпрос за наследствен имот-земеделска земя. Имотът беше на баща ми. Наследници сме аз, сестра ми и братът на баща ми. Имаше и четвърти наследник, но той почина. Впоследствие братът на баща ми започна да твърди че този четвърти наследник приживе му е прехвърлил своят дял посредством пълномощно! Сега отказва да се появи за доброволна делба. Моля за съвет как да постъпим ние които желаем делбата спрямо него и до каква степен това пълномощно (ако съществува) има правна сила. Благодаря Ви предварително!
Активен
DEKAH
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 123

Ел. поща
« Отговор #1 : Февруари 22, 2010, 09:41:31 »

Единствения начин е съдебна делба.

Щом не иска доброволно ще се наложи да се делите доброзорно.

Наемете си адвокат.

Снабдете се със следните документи - решение за възстановяване на зем. земя или нот. акт на същата, удостоверение за наследници на всички починали, скици на имота, данъчни оценки....

При съдебната делба се дели цялата наследствена маса. т.е. Ако има други ниви и имоти на името на общия ви наследодател ще се делят и те.
Активен

Безразлично...?! Чувствам се ОТЛИЧНО!
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« Отговор #2 : Февруари 22, 2010, 10:12:18 »

Няма такова нещо като "Прехвърляне с пълномощно". Адвокатът Ви ще ви каже дали е имало такова прехвърляне.
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: