Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Обезпечение на бъдещ иск чрез запор на вземане по договор  (Прочетена 4579 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
McQueen
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 22

« : Февруари 17, 2010, 05:02:26 »

Колеги,
С подаването на молбата по чл. 390 ГПК следва ли да представя доказателства, че вземането съществува? Или е достатъчно да посоча кой е длъжника на моя длъжник? Следва ли да се представи договора, който е сключен между тях или може просто да посоча основанието...? Ъ?

Активен

"You want to know how I did it? This is how I did it, Anton: I never saved anything for the swim back." -/Vincent/
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Февруари 17, 2010, 05:42:58 »

Да. За да допусне обезпечението съда трябва да се увери във вероятната основателност на иска, а това няма как да стане, ако не приложите всички доказателства, с които разполагате. Производството е охранително и няма смисъл да се притеснявате, че лицето, на което искате да се наложи обезпечителна мярка ще узнае с какви доказателства разполагате срещу него.  Намигване
Активен

Dixi et animam salvavi
McQueen
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 22

« Отговор #2 : Февруари 17, 2010, 05:56:27 »

Ясно, но за жалост аз не разполагам с този договор. И няма логика, според която да разполагам. При възбрана - да, тук имам публичен имотен регистър и мога да разбера какви имоти притежава бъдещия ответник, но при запор на вземане - аз нямам достъп до договорите му. просто имам информация, че има такива договори.
Активен

"You want to know how I did it? This is how I did it, Anton: I never saved anything for the swim back." -/Vincent/
Mrs. Spensur
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 14

« Отговор #3 : Юли 15, 2010, 07:51:09 »

Съдът няма да следва логиката Ви. Задължително трябва да приложите доказателства, в противен случай нищо няма да се случи.
Активен
DEKAH
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 123

Ел. поща
« Отговор #4 : Юли 27, 2010, 10:40:03 »

Ясно, но за жалост аз не разполагам с този договор. И няма логика, според която да разполагам. При възбрана - да, тук имам публичен имотен регистър и мога да разбера какви имоти притежава бъдещия ответник, но при запор на вземане - аз нямам достъп до договорите му. просто имам информация, че има такива договори.

Може информацията ви да е грешна. Съдът с право иска доказателсва, според които да наложи обезпечението. Пък и самото обезпечение трябва да е индивидуализирано, за да бъде осъществено. Няма как...
Активен

Безразлично...?! Чувствам се ОТЛИЧНО!
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: