Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Помощ по договор за наем: ток и вода  (Прочетена 2351 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
ana_18
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 9

Ел. поща
« : Януари 31, 2010, 04:42:20 »

Здравейте на всички!

Може ли някой да ми помогне, имам следния проблем. Имаме подписан договор за неам от 15.12.2008 год. За търговси обект.Първоначалната уговорка беше за 2г.но след като стана ясно че на Наемодателя му трябва нотариално заверн договорът,за да се избегне високата такса за нотариус , се направи за 1 г. с уговорката да се сключи анекс към този договор.Така или иначе анексът не се сключи.Договорът бе прекратен с 7дневно предизвестие на база неплатени фактури за консумативи.
Ние като наематели, разбрахме че наемодателят ни краде от нас ток и вода, което не можем за сега да докажем по простата причина,че не ни се разреши да си прехварлим партидите за вода и ел.енергия на фирмата, и за това не можем да изискаме проверка от ВИК и ЕВН.Съответно освободихме по рано помещението от посоченият срок.
През цялото време на ползваният от нас обект , не ни беше предоставена възможността от Наемодателят да работим според нашите правила.Постоянно се месеше в работата и даваше разпореждания вместо нас.Стигна се до там, че се наложи да викаме органите на реда , да се докаже че Наемодателят се разпорежда вместо нас,и да се състави констативен протокол за това.По направените от нас проверки по карнетките за вода установихме , че сме плащали неговата лична консумация на вода и ток.Поради тази причина отказахме да подпишем последните фактури за ток,вода и наем.
В следствие на всичките тези неща , получихме заповед за изпълнение на парично задължение , в което посочва дължимите суми и последната фактура която даже не сме я видели и получили.Въпросът ми е:има ли право да ми фактурира наем след като съм в предизвестие, и мога ли да се боря да доказвам самоуправство от негова страна.
Имам и депозит при него който той не признава.Този депозит е на база това , че за период от месец и половина,Наемодателят  вдигна скеле и претърпях финансови загуби в размер на 3000лв.Обаче от наема ми бе намалено 300лв., като ми беше фактурирана цялата стойност,и тези пари са задържани при него като гаранция за неплатени сметки.
Кажете ми изтървала ли съм момента или мога да се боря.
Благодаря Ви предварително!
« Последна редакция: Януари 31, 2010, 05:16:26 от Rose » Активен
DEKAH
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 123

Ел. поща
« Отговор #1 : Февруари 02, 2010, 11:10:57 »

Случаят ви е прекалено сложен. Консултирайте се с адвокат.

Още, когато започнаха проблемите ви трябвше да го направите. За съжаление може да е късно за много неща, включително и да си върнете част от парите.
Активен

Безразлично...?! Чувствам се ОТЛИЧНО!
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: