Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Авторски материали без разрешение във вестник  (Прочетена 3298 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Болярчето
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Ноември 11, 2009, 05:15:53 »

Здравейте.
Искам да заведа дело по ЗАПСП срещу вестник, който публикува мои авторски произведения без моето съгласие. Проблемът е, че не знам кой е издателя на вестника. (Юридическото лице, срещу което трябва да заведа делото). На самия вестник не пише, от редакцията, естествено, не искат да кажат. Отправих запитване до Националната библиотека, където според Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения би трябвало да има екземпляри на вестника и да се знае кой е издателя. Отговориха ми, че въобще нямат информация за такъв вестник.
Въпросът ми е: какъв е начина да разбера кой е издателят (юридическото лице) на този вестник.
« Последна редакция: Ноември 11, 2009, 06:15:56 от Rose » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Ноември 11, 2009, 06:17:28 »

Здравейте.
Искам да заведа дело по ЗАПСП срещу вестник, който публикува мои авторски произведения без моето съгласие. Проблемът е, че не знам кой е издателя на вестника. (Юридическото лице, срещу което трябва да заведа делото). На самия вестник не пише, от редакцията, естествено, не искат да кажат. Отправих запитване до Националната библиотека, където според Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения би трябвало да има екземпляри на вестника и да се знае кой е издателя. Отговориха ми, че въобще нямат информация за такъв вестник.
Въпросът ми е: какъв е начина да разбера кой е издателят (юридическото лице) на този вестник.

Ами от редакцията няма да кажат, ако ще ги съдите. Но ако искате да им направите дарение - тогава е друго нещо. Пишете им, че искате да публикуват статия по Ваша поръчка, за което ще си платите. Като дойде време за плащане - питайте на кого да платите и така.
Активен

Болярчето
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #2 : Ноември 12, 2009, 06:21:46 »

Благодаря, Рози, страхотна идея. Въобще не ми беше минала през ума. Само че става въпрос за дълъг период от време, а аз имам подозрението, че през този период вестника е бил продаден, така че по този начин ще разбера кой е издател от продажбата насам. Искаше ми се да е някак си официално. Все трябва да има закон, който да ми дава това право.
Но и това е нещо.
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #3 : Ноември 12, 2009, 06:48:12 »

Намерите ли ЕИК, име или БУЛСТАТ - всичко може да се открие - историята на фирмата е публично достояние през сайта на Търговския регистър.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: