Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: неизпълнение по договр за построяване и продажба на недвижим имот  (Прочетена 1833 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
ksanaidu
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Април 08, 2009, 09:54:47 »

Здравейте,
Имам следният проблем и въпрос. През януари 2005 година сключих договор за строителство и продажба на Недвижим Имот със строителна фирма "Х" ООД. Крайният срок на завършване на строителството беше 31.06.2006 г.  и съответно 30.07.2006 г. за получаване на разрешение за ползване. По-късно сключих договр със същия строител за закупуване на подземен гараж в същия блок. Собствеността на двата обекта ми беше прехвърлена с нотариален акт за покупко-продажба през април 2008 година на груб строеж. Принципно блокът е завършен (предполагам до Акт 15) и е предадено владението на собствениците, но и до момента няма полуено разрешение за ползване, съответно няма открити индивидуални партиди за ток, вода и т.н. Независимо, че имаме документ за собственост на подземни гаражи, никои от собствениците няма реален достъп до тях, тъй като подстъпите към гаражите не са изградени, а достъпът през страничното стълбище е невъзможен. Освен това предполагаме че в гаражите все още има вода и хидроизолацията не е направена. В последствие установих, че строежът не е регистриран (заснет) в кадастъра, което е трябвало да бъде направено на Акт 14. Съгласно Анекси към договора за строителство са описани качеството и видът на довършителните работи. Описаните материали не отговарят на реално вложените. Имам предвид конкретно външна блиндирана врата, облицована с MDF,  реално поставената врата е с ниско качество произведена в Китай, която се оказа че е безпрепятствено преходима за крадци. През 02.2009 г.  в същия апартаент беше извършена взломна кражба и ми бяха нанесени материални щети за над 5 000 лв. Моля за съвет, при положение, че собствеността ни е прехвърлена без претенции от страна на купувачите имаме ли правно основание да заведем дело за неизпълнение на договора в срок и качество и за нанесени в последствие вреди от лошо "изпълнение"? Благодаря предварително на всеки който може да ми помогне и да ме насочи към добър адвокат по вещноправни дела.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: