Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: От основен лихвен процен на БНБ към Базов лихвен процент на ПИБ  (Прочетена 2972 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
iliev_h
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 1


Ел. поща
« : Август 13, 2009, 10:02:05 »

Здравейте,

Искам да попитам дали банката има право да изисква подписването на анекс към договор за кредит, който променя първоначалните условия на договора късаещи лихвата по него а именно преминаването от Основен лихвен процент определян от БНБ плюс надбавка от 8.15% към Базов лихвен процент на банката за лева плюс 6.5%.

Явно както повечето от вас установиха края на мин година след като ОЛП се срина банките решиха да си направят лихвите спрямо тяхните схеми и да не загубят нбито лев та даже и да понатрупат печалбица заради кризата. Въпреки това ДСК например не ми пипнаха 4 месеца лихвата и плащах близо двойно по малка вноска преди най накрая да я вдигнат и нагласят спрямо първоначалната ни договорката, което мен ме устройва и не съм се жалвал защото при 7.9% няма повод за оплаквания. ПИБ обаче към които имаме 2 кредита значително за по малки суми реши да променя драстично условията по договорът за кредит както съм описал по горе, за мен това си е чиста измама но не съм сигурен дали имам право да я нарека така......забелязвам също че те птромениха условията март месец и реално преди това не са ми направили отбив от вноските за предходните 5 месеца въпреки че ОЛП е бил с над 5% под нивото при подписване на договорът който по първоначални условия бе вързан към тази плаваща лихва!!!!!
Моля Ви да ми хвърлите малко светлинка по случая и евентуално да ми светне за какво мога да се боря макар да е подписан вече анексът който споменавам отначало???
Благодаря Ви
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: