Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Право на надстрояване  (Прочетена 4456 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
radanova
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 5


Ел. поща
« : Март 16, 2009, 11:13:50 »

мои познати, собственици на недвижим имот , отиват при нотариус за да учредят право на надстрояване \на тавански етаж\, нотариусът им казва , че за учредяване на такова права на надстрояване е необходимо да отстъпят и прилежащ терет на ползвателя.?Споделя ли някой виждането на нотариуса.
« Последна редакция: Юли 11, 2010, 05:35:31 от Rose » Активен
radanova
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 5


Ел. поща
« Отговор #1 : Март 19, 2009, 10:00:03 »

много си оригинална.............добре че не всички разчитаме на твоя безценен капацитет.Ако обичаш повече не отговоряй по темите ми , занимавай се с нещо платено....любов например
Активен
paladin
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 4


« Отговор #2 : Март 27, 2009, 08:24:41 »

Закон за собствеността
Чл. 38. (1) При сгради, в които етажи или части от етажи принадлежат на различни собственици, общи на всички собственици са земята, върху която е построена сградата, дворът, основите, външните стени, вътрешните разделителни стени между отделните части, вътрешните носещи стени, колоните, трегерите, плочите, гредоредите, стълбите, площадките, покривите, стените между таванските и избените помещения на отделните собственици, комините, външните входни врати на сградата и вратите към общи тавански и избени помещения, главните линии на всички видове инсталации и централните им уредби, асансьорите, водосточните тръби, жилището на портиера и всичко друго, което по естеството си или по предназначение служи за общо ползуване.

(2) Може да се уговори, частите на сградата, които обслужват само някои от отделно притежаваните етажи или части от етажи, да бъдат общи само на лицата, чиито помещения обслужват.

чл.40 (2)При надстрояване на сграда в етажна собственост собствениците на надстроените етажи или части от етажи придобиват, срещу заплащане, собствеността и върху всички общи части на сградата, включително и върху земята. Дяловете на всички съсобственици в общите части се определят съобразно съотношението между стойностите на отделните помещения по време завършването на строежа.

« Последна редакция: Март 27, 2009, 10:53:07 от paladin » Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: