Страници: 1 [2] 3 4 ... 10
 11 
 : Ноември 17, 2022, 11:12:48  
Започната от Vaprosnik - Последна публикация от Vaprosnik
Какви действия могат да се предприемат спрямо адвокат, който има неетично поведение спрямо клиентките си?
Въпросния господин над средна възраст, се е свързал се е с "женска" организация, която му изпраща клиентки в трудно семейно положение.
Възползва се от факта, че са емоционално раними -  злоупотребява с доверието им, с цел финансово облагодетелстване и сексуална злоупотреба.
1. УМИШЛЕНО подвежда клиентките си да предприемат действия, които увреждат интересите им и още повече ще влошат отношенията с техните съпрузи/партньори.
2. Кара клиентките си открито да лъжесвидетелстват, като по този начин урежда и интересите на децата им.
3. Флиртува с жените. Прави им двусмислени сексуални намеци. Урежда се си срещи с клиентките извън кантората в извънработно време - обикновено вечер в "неформална" обстановка, с цел след това да се възползва сексуално от тях.
За всичко това имам писмени доказателства - копия от чатове с негови клиентки:
https://www.flickr.com/photos/196837063@N05/52474786573/
https://www.flickr.com/photos/196837063@N05/52474467570/
https://www.flickr.com/photos/196837063@N05/52505922493/

 12 
 : Октомври 25, 2022, 08:48:44  
Започната от vodata - Последна публикация от vodata
Имам син и свекърва. Свекървата има сестра. Каква е родствената връзка (линия и степен) между сина ми и сестрата на свекървата?   

 13 
 : Октомври 16, 2022, 01:43:54  
Започната от kukata81 - Последна публикация от kukata81
Решен случай, ако може изтрийте темата!

 14 
 : Септември 11, 2022, 12:09:20  
Започната от dafoto1993 - Последна публикация от dafoto1993
Здравейте!
Бих искал да помоля за вашата помощ в решаването на един казус. Не съм юрист и работата ми не е обвързана по никакъв начин с правото.
Собственик съм на жилище, на което предстои да получи Акт15, но двама от собствениците отказват да подпишат, вероятно с цел изнудване. Апартаментът ми е почти готов за нанасяне, в момента живея на ужасно място под наем и плащам ипотечен кредит, а до месец очаквам най-хубавото нещо на света - да се появи на бял свят нашето бебче и много силно се надявам да го посрещнем в собствения си нов дом. Сградата е напълно готова, всичко е изпълнено добре, което потвърдиха мои близки (електротехник, ВиК-майстор и др.), има незначителни промени, които са отразени в екзекутивна документация. Доколкото съм запознат, строителят разполагал с пълномощно, което въпросните собственици оттеглили малко след като той е завел екзекутивната документация в общината. От общината твърдят, че без подписи на възложителите на екзекутива и на Акт15, е невъзможно продължаването на процедурата, което ми се струва съмнително. Консултирах се с адвокат, който ми каза, че трябва да се пусне нотариална покана. Такава е пусната, като единият собственик е отказал официално пред нотариус да подпише, за което е издаден протокол, а другият се крие и даже не си е получил призовката.
Въпросите ми са - Какво забавяне да очаквам оттук нататък? Може ли без техните подписи да излезе Акт16 и УП?
Запознат съм с Наредба 3 към ЗУТ и с чл. 176 от ЗУТ, където е писано, че при отказ на някои от страните, актът се подписва от органа, издал разрешително за строеж (гл. архитект към общината). Срещнах се с гл. архитект, но ми беше казано, че нищо не може да се направи без подписите на възложителите. В прав текст ми казаха - ,,Може и 15 години да не подпишат, това се решава в съда, аз не съм съд''

 15 
 : Август 03, 2022, 01:35:21  
Започната от magirude - Последна публикация от magirude
Здравейте!

Имам следното питане, ще се радвам ако някой ми отговори. Казусът е следният: майка ми се е сдобила с кредитна карта за доста голяма сума (10 хиляди лв), за която разбрах впоследствие, когато се оказа че не си плаща редовно вноските по нея и в същото време я е изразходила цялата. На нейно име не се води нищо - направила е дарение на апартамента в който живее, но озни ден я е посетил съдия изпълнител.  Единственото, което ми хрумва е, да се продаде въпросното жилище, не сме се интересували, съдията я е посетил тези дни, но сигурно и то е под запор и продажба не е възможна? Все още не са запорирали пенсията й, но е въпрос на време и това. Какви са възможните сценарии  при възникналата ситуация? Предварително благодаря!

 16 
 : Юли 04, 2022, 03:14:43  
Започната от rrock - Последна публикация от rrock
Здравейте, направих една грешка и страшна простотия, и в момента тече разследване срещу мен по член 209 от НК, като адвокатът ми каза, че ще се бори за споразумение с прокурора за условна присъда...

Въпросът ми е, понеже ми предстои конкурс за държавна работа, ако си извадя сега свидетелство за съдимост, в него ще пише неосъждан и  ще валидно 6 месеца, и ако решат да ме назначат на държавна работа, е мога да го представя него. Но след като влезе в сила условната присъда, ще ме махнат ли от работа?
Член 103, ал. 1, точка 5 от закона за  държавния служител гласи:
Служебното правоотношение се прекратява на следните общи
основания: Когато държавният служител бъде осъден на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер.
Този член 103 от ЗДсЛ отнася ли се и за условните присъди? Ако се  отнася и за тях, няма смисъл да ходя на конкурса, дори и да ме назначат, щом няклко месеца след това е трябва да ме освободят....

Благодаря за вниманието


 17 
 : Юни 11, 2022, 12:52:46  
Започната от ivanpasho33 - Последна публикация от peterivanov14
 Здравей Иван. Да,позната ми е тази работа с трудното почистване от масло по ръцете. Особено ако не се измиеш веднага а то доста често си сам и нямаш възможност. Аз за това потърсих и намерих в сайта https://sfk-truck.com/ решение. Пастите и геловете са наистина страхотни, има маски, течност за очи, просто аз дори и не знаех,че ги има тези неща.Сега и на други колеги съм казал и те да си вземат.

 18 
 : Юни 10, 2022, 02:52:11  
Започната от ivanpasho33 - Последна публикация от ivanpasho33
Здарвейте. Всеки който работи като шофьор на тир знае как ръцете ни бързо се замърсяват като се наложи  някаква работа по камиона и дори да се забършеш веднага и измиеш със сапун,пак си излиза трудно мръсотията. Виждал съм някой колеги ползват специални гелове и пасти,от къде ли могат да се закупят? Не съм виждал по сайтове и магазини или явно аз не знам къде да търся.

 19 
 : Юни 05, 2022, 10:03:43  
Започната от ivanpasho33 - Последна публикация от peterivanov14
Добър вечер. Първо да пожелая успех с новата работа, дано останеш доволен. За кратко време се бях пробвал на такъв модел  трактор и само мога да мечтая отново да работя с Серия Maxxum. Всичко е направено така да помага на този който го кара и да улесни работата му. Аз и подробно се запознах от сайта на https://titanmachinery.bg/zemedelie/traktoriможеш да го видиш и разбереш характеристиката му.

 20 
 : Юни 03, 2022, 03:59:17  
Започната от ivanpasho33 - Последна публикация от ivanpasho33
Привет. Предстои ми да замина за чужбина да работя за летния сезон като тракторист. Знам,че ще работя с модел трактор  Серия Maxxum, някой има ли впечатления от тази модел трактор и как върви работата с него. Аз не съм карал такъв и искам да съм максимално подготвен.

Страници: 1 [2] 3 4 ... 10