Интернет - кафене за юристи

Гражданско право => Търговско право => Темата е започната от: Rose в Февруари 13, 2009, 03:32:30Титла: Пропуснати ползи
Публикувано от: Rose в Февруари 13, 2009, 03:32:30
Цитат
Здравейте,
Касуса е следният:
Нашата фирма закупи преди около 2месеца софтуер за компютърна диагнистика на леки и товарни автомобили.В следствие обаче на работата с него ни стана ясно,че софтуерът е непълен и недостъпен за работа,недостатъчен превод на български език.
В следствие ние се обърнахме към нашият доставчик з рекламацина цел.Те не обърнаха достатъчно внимание на проблема,явно беше че и тяхната компетентност не беше на висота.През цялото това време ние търпим загиби,тъй като имаме сключени договори за сервизно обслужване на фирмени автомобили,което вкючва и такава диагностика.
Предявихме претенции спрямо нашият доставчик за ни върне средатвата и да му върнем продукта.Техният отговор беше за обратно изкупуване от 50%.Но аз мисля,че имаме основание да предявим иск за пропуснати ползи и нанесени вреди.Също и обратно връщане на продукта и изкупуване на 100%.
Ще бъда благодарна за вашият съвет.


Титла: Re: Пропуснати ползи
Публикувано от: Pumuckl в Февруари 13, 2009, 08:42:32
Имате основание да заведете иск и за едното и за другото. Трудно някой би се ангажирал с прогноза за това дали ще успеете да докажете пропуснатите ползи, но за претърпените вреди може и да успеете. По рекламационния иск имате мн. добри шансове.


Титла: Re: Пропуснати ползи
Публикувано от: crony в Септември 23, 2009, 04:38:05
Здравейте ,

Малко съвет ако някой може да даде- Фирма с 3 г договор за наем с общинско предприятие,  получава  година и повече преди да изтече срока писмо за прекратяване, като цитират измислени проблеми при използване на помещенията по договора.Тъй като фирмате не е съгласна с това, започват масирани атаки от дружеството собственик-в т.ч писма до полиция,ТДУ,ХЕИ и къде ли не с клеветнически твърдения,спиране на електричество,вода  ,  с цел да се освободи помещението.Фирмата  почти прекрати работа,спря си плащанията,уволни служителите си от полицейския и данъчен терор....управителя получи инфаркт..... и т.н. След година и половина в срока на договора беше освободено ползваното помещение.ВЪПРОС...Имаме ли право да търсим пропуснати ползи и отговорност от дружеството наемодател за безчинствата които извърши с Фирмата и кой може да  ги осъди.....моля предложете адвокат който ще им натрие носа.
sofhome@abv.bg