Интернет - кафене за юристи

Гражданско право => Семейно и наследствено право => Темата е започната от: Rose в Януари 14, 2009, 06:08:19Титла: Вписват ли се исковете за произход?
Публикувано от: Rose в Януари 14, 2009, 06:08:19
Колеги,

Хипотезата е следната. Иск за произход на дете. Съдът излиза с решение, че детето произхожда от баща, който е починал преди раждането му. Оставя в наследство недвижими имоти, които стават собственост на майката и бащата /баба и дядо на детето/ като единствени наследници. Искът за произход подлежи ли на вписване в имотния регистър при положение, че от изходът му зависи собствеността върху недвижим имот?


Титла: Re: Вписват ли се исковете за произход?
Публикувано от: Каранедев в Февруари 04, 2009, 10:08:28
Исковете за установяване на произход не се вписват в имотния регистър.
След като решението на съда влезе в сила се правят необходимите отбелязвания в регистъра за гражданско сътояние в общината.
Въз основа на удостоверението за наследници и актовете за собственост на наследодателя може да се снабди с КНА за собственост - на своите ид.ч. или като се посочат в акта всички наследници със съответните квоти


Титла: Re: Вписват ли се исковете за произход?
Публикувано от: Rose в Февруари 04, 2009, 05:30:33
Благодаря Ви за мнението.
Имотът е продаден преди завеждането му, но решението по делото за произход има и обратна сила. Аз съм за купувача, а кашата е пълна.