Интернет - кафене за юристи

Наказателно право => Наказателно право => Темата е започната от: elina_parvanova в Юли 20, 2021, 03:35:22Титла: Обвинение в "кражба "
Публикувано от: elina_parvanova в Юли 20, 2021, 03:35:22
Здравейте,  бих искала да споделя какво ми се случи преди 20 тина дни по време на моята отпуска бях си поръчала една пратка до работното ми място и отидох да я взема за компания взех и моя приятел. Отивайки до обекта в който работя видях, че управителя беше извикал работници да оправят външното осветление и момчетата работеха отвън. Казах на моя приятел да ме изчака за малко и да седне отстрани при тях, аз имах само да взема пратката и излизам.
Не се забавих повече от 5 минути, взех си нещата и отидохме в отсрещното заведение. Тъкмо седнахме когато ми позвъня управителя на обекта и ми каза че телефона на един от работниците бил изчезнал и обвинява мен и приятеля ми в кражба. Ние се върнахме с ясното съзнание че не сме извършили подобно нещо и пред обекта вече ни чакаше моя управител с  органите на реда , които съответно ни поискаха лични карти , записаха ни данните и т.н. Почувствах се изключително зле от факта , че този мъж си позволява на работното ми място пред всичките ми колеги да ме обвинява мен и моя приятел в нещо ,което не сме извършили. За съжаление около обекта нямаме камери и няма как да се докаже правотата ми. Моята дума срещу неговата. Въпроса ми е този човек подлежи ли на наказателна отговорност за обвиненията които хвърля срещу мен и как бихте ме посъветвали да постъпя след като той е подал жалба срещу нас като извършители ?