Интернет - кафене за юристи

Гражданско право => Вещно право => Темата е започната от: simonavasileva в Юли 26, 2014, 03:17:37Титла: Покупка на апартамент
Публикувано от: simonavasileva в Юли 26, 2014, 03:17:37
Здравеите, имам следния проблем с покупката на жилище. СКЛЮЧИХ предварителен договор за покупка на жилище, като в договора бяха упоменати всички параметри и пълвата сума която следва да заплатя, купувам с банков кредит, но фирмата строител сега иска да изповядаме сделката на данъчна оценка, банката еок с това, но аз съм притеснена, да неби после от фирмата да ме съдят за цялата сума, защото половината реално няма да е минала по банковата им сметка. Твърдят че ще ми издадат нот. Заверена декларация че дъм се издължила , както и разписка със сумата, но аз съм недоверчива, Имам ли основание? Тази седмица ще се консултирам с адвокат, но исках да разбера мнения? Благодаря предварително!


Титла: Re: Покупка на апартамент
Публикувано от: veko10 в Юли 28, 2014, 09:35:26
По принцип е практика така да се купува имот, но винаги има опасност от разли§ни фактори. Според мен като плащате и направите нотариалният акт и платите сумата по данъчна оценка може да си  направите анекс със задна дата за промяна на точката в предварителния договор за продажната сума на имота. Това може да ви застрахова от евентуални бъдещни искове и евентуални претенции.