Интернет - кафене за юристи

Наказателно право => Наказателно право => Темата е започната от: illko в Март 19, 2013, 07:18:11Титла: Изискване на записи от камери
Публикувано от: illko в Март 19, 2013, 07:18:11
Здравейте!

Поздравления за полезния форум. Бих искал помощ по отношение на едно дело, което държавата води въз основа на мои показания и показания на очевидци, срещу лице нанесло ми средна телесна повреда и материални щети.

Въпросния бой се случи на обществено място, до/в близост обществена сграда с камери. След консултация с 2 адвоката ми обясниха че е невъзможно полицията да изисква записите на камерите, както и че са недостъпни за адвокатите по делото, дори тези камери да са от сграда като районен съд. След тези консултации, джоба ми олекна доста, но полицай ми обясни че е възможно изискването на подобно записи, които биха биле в моя полза.

Обясних на полицая какво са ми казали адвокатите, и той каза че не е сигурен, но би трябвало да са изисквани и да са на разположение на дознателите и тн.

Нямам познания в тази сфера, и бих искал да знам възможно ли е изискването на тези записи от полицията и/или дознатели и адвокати, защото много ще олеснят случая ми, още повече че са свързани с опровергаването на жалба срещу мен.

Благодаря предварително!
Поздрави!


Титла: Re: Изискване на записи от камери
Публикувано от: leonskia в Март 20, 2013, 11:02:16
Здравейте,
Колегите са напълно прави, относно невъзмжността да бъдат изискани въпросните записи.
Но има и други начини във Вашия случай, а след като сте ангажирал колеги те ще Ви насочат.