Интернет - кафене за юристи

Гражданско право => Вещно право => Темата е започната от: Даниела Апостолова в Май 04, 2011, 11:02:06Титла: Проблемите на един домоуправител. Необитаеми апартаменти
Публикувано от: Даниела Апостолова в Май 04, 2011, 11:02:06
Здравейте! Домоуправител съм от 6 месеца. Във входа ни има 24 апартамента от които само 14 са обитаеми. Някои от собствениците на необитаемите апартаменти са  в чужбина, или живеят в други населени места.Други от тях сигурно отдавна са си продали имотите на хора, за които ние дори и не предполагаме. Когато попълвахме "Домовата книга" страниците за 10-те "празни" апартамента останаха непопълнени, тъй като не можах да намеря никаква информация.
По време на Коледните празници поставих на всяка една от 10-те врати известия с решенията на Общото събрание и с молба към собствениците- при посещение да ми се обадят. Резултатът беше- само 1 от всичките дойде за да издължи сумата за направата на входна врата. За повечето от останалите разбрах,че са се появили за кратко,но не са сметнали за необходимо да се обадят и да издължат сумите.
Искам да попитам:
1.Как да разбера кои са собствениците на апартаментите?
2.Как да събера пари от хора ,които никога не съм виждала ?
Проблемът е много сериозен и масов!

P.S.
Наскоро във в."Дневник" юристи съветват домоуправителите да си извадят изпълнителен лист и да ходят с него да събират пари от съседите си,които не искат да плащат. Имам неприятното усещане,че много хора наели се с неблагодарната задача да са домоуправители ще имат огромни проблеми с тези давания на комшиите си на съд!