Интернет - кафене за юристи

Гражданско право => Търговско право => Темата е започната от: Петкова в Август 18, 2010, 11:43:58Титла: Може ли да се извършва дейност, която не е вписана в предмета на дейност?
Публикувано от: Петкова в Август 18, 2010, 11:43:58
Здравейте. Някой може ли да ми даде точен отговор на въпроса ми??? Имам си регистрирано ЕООД , работещо, всичко си е напълно законно, както си му е реда. Реших да открия шивашко ателие, но в решението в предмета на дейността не е опоменато "шивашки или други услуги". Описани са хотелиерски, туристически, рекламни и т.н., но не пише и "други". Счетоводителката ми каза, че трябва да се впише в съдебното решение точно дейността. Посъветвах се с адвокат, той пък ми каза, че не е необходимо да го правя. Тъй като тази дейност е разрешена от закона или там нещо подобно. / Извенете ме, Вече се опетлах изцяло. /
Моля ви дайте ми точен отговор на въпроса ми. Мога или не мога да отворя шивашко ателие без да допълвам предмета на дейността???
Предварително благодаря.


Титла: Re: Предмета на дейността
Публикувано от: Rose в Август 18, 2010, 12:19:35
Ако питате дали някой ще ви глоби за това, че не извършвате точно дейността, вписана като предмет на дейност в Търговския регистър - не.

Счетоводителката Ви сигурно си има съображения. Попитайте я какви са. От юридическа гл.т. проблем няма. От счетоводна - да кажат счетоводителите.


Титла: Re: Може ли да се извършва дейност, която не е вписана в предмета на дейност?
Публикувано от: Петкова в Август 18, 2010, 12:48:17
Много Ви благодаря. :)


Титла: Re: Може ли да се извършва дейност, която не е вписана в предмета на дейност?
Публикувано от: deian_iotov в Август 26, 2010, 09:26:43
И кажете на счетоводителката си, че такова нещо като съдебно решение вече няма има ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР!
А иначе не следва да имате какъвто и да е проблем с въпросното ателие даже и счетоводен!