Интернет - кафене за юристи

Наказателно право => Наказателно право => Темата е започната от: cinini в Септември 19, 2009, 02:32:36Титла: Образуване на досъдебно производство
Публикувано от: cinini в Септември 19, 2009, 02:32:36
Имате ли идея как да се образува предварително производство срещу неизвестен извършител по факт? Давам пример: има данни, че в квартала се продават незаконни вещества, има телефон, но няма лице. Няма свидетели, няма съобщение или жалба, няма никакво доказателство. Възможно ли е да се образува ДП срещу НИ- за намиране на свидетели, за установяване на лицето и доказване на престъпната му дейност? Има ли някаква хитринка в този случай?


Титла: Re: Образуване на досъдебно производство
Публикувано от: Pumuckl в Септември 19, 2009, 08:17:39
Сигнал до районна прокуратура, в който е описано всичко, което се знае. Прокурорите сигурно ще направят проверка и може сами да си намерят нещо, за което да се хванат.


Титла: Re: Образуване на досъдебно производство
Публикувано от: cinini в Септември 20, 2009, 01:10:04
Имал съм случай на подадена молба за незаконно притежание на оръжие от гражданин- прокурора поиска освен жалбоподателя, да се намери поне още един свидетел. Всичко това за извършване на претърсване и изземване. Във вече посочения случай не съм сигурен, че едно описание до прокуратурата на фактите ще има някакъв ефект! Благодаря ти и все пак ще пробвам- дано да се получи.