Екипът на LawsBg

  • Понед., 13 Май 2013 15:10

Айлин Юмерова е студентка, IV курс, специалност „Право” в СУ. Завършила е Френската езикова гимназия в Пловдив. Проявява интереси в сферата на наказателното право, семейното право, нестопанското право, авторското право и сродните му права. Вълнува се от въпроси, свързани със нарушаване правата на човека и в частност - нарушаване правата на детето, на хората с увреждания, домашно насилие, дискриминация, малтретиране и изтезания, насилие над животните. Пътуването и планината са най-голямата й страст, а театърът и книгите са минивселените, в които желае всеки ден да битува. Обича живата музика, като своето вдъхновение открива в джаза, блуса, рока и мистерията на българския фолклор. Участвала е в 3 проекта по програмата “Youth in action”, а в ежедневието си се опитва да подпомага различни доброволчески кампании и инициативи. Вярва в кармата и като своя лична философия за живот приема идеята, че всичко се случва в правилния момент и човек никога не трябва да съжалява за пропуснати мигове, а да се опитва да ги изживява пълноценно, пък… каквото стане!


Теодора Иванова е завършила специалностите „Право“ и „Политология“ във Великотърновския университет. Има голямото желание да се развива теоритично и практически в областта на гражданскоправните и административноправните науки. Интересува се от развитието на правната и усъвършенстването на политическата система у нас. Основното й качество е амбицията да покорява върхове и силната воля да постига всичко, което си е поставила за цел. В свободното си време обожава да чете книги, да усъвършенства себе си и да пътува по света.

 

 

 


Радина Миндева е студентка III курс "Право" в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Проявява интерес към Правата на човека и създадените механизми за тяхната защита, както и към Международното публично право и Правото на Европейския съюз. В тази връзка би се радвала на успешна бъдеща реализация в институцията на омбудсмана или в някои от институциите на ЕС. Стреми се непрекъснато към подобряване на правната си култура, себеусъвършенстване и придобиване на нови знания, но не само в рамките на юридическите науки. Участва в рекламни кампании и обича да създава социални контакти, тъй като е комуникативна и общителна. Отделя достатъчно време и за любимите си занимания - театър, туризъм, спорт. Тренирала е професионално лека атлетика, а сега предпочита да се разнообразява с йога, зумба, тае-бо и вело-разходки сред природата.

 


Василена Икономова е завършила право в СУ „Св. Климент Охридски”, както и банково дело в УНСС. Въпреки че интересът й е насочен към банково и финансово право, изненадващо не работи във финансова институция. За нея е изключително интересен емоционалният и чисто психологически аспект на конфликта, стоящ в основата на всеки правен спор, етапите на неговото зараждане, развитие и ескалиране, както и методите, чрез които може да му се въздейства. Владее немски и английски и отскоро е в неравностойна битка с френския и китайския. Опитва да съчетава правото с другите си недотам формални занимания, между които най-времеемки се оказват ездата, фотографията и приложните изкуства. Чете всичко и навсякъде. Обожава пътуванията – неорганизирани - със спален чувал, здрави обувки и добра компания. Надява се работата по проекта LawBG да й донесе морално удовлетворение – от добре свършената работа и оказана помощ.

 


Добромир Ефимов е II курс „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски“. С интерес допълва знанията си на второкурсник по Конституционно и Гражданско право. Като всеки ентусиазиран и дисциплиниран човек желае  да постигне професионално щастие.  Вярва, че с много работа и смели идеи може да се постигне и невъзможното. Но интересите му далеч не се изчерпват с правото - не са му чужди компютърните науки, с които се бори всекидневно; обича да води дискусии на всякакви теми; спортува тенис на маса, плуване, джогинг. Хобитата му са да събира интересни афоризми, статии за чай, да усъвършенства нареждането на кубчето на Рубик, както и да се наслаждава на stand-up comedians.

 

 


Любомир Андонов е студент 4-та година право в Софийския университет "Свети Климент Охридски". Интересува се главно от наказателноправните науки и е твърдо решен един ден да се специализира в тази област, с оглед на желанието му да работи като съдия или прокурор. Основното му качество е силната воля. Той смята, че човек който иска нещо - винаги може да го постигне. Обича да плува и да чете книги. Любимите му книга са "Летище" на Артър Хейли и "Войната се завръща" от Анри Пози. Обожава историята.

 

 

 


0 коментара

Добавете коментар