ИНТЕРНЕТ- КАФЕНЕТО "LAWSBG" ТЪРСИ ДОМАКИНИ

LawsBg все още е сайт-бебе. Скелет. Надяваме се да порасне. Всички ние, създателите на сайта, сме юристи и то съвсем млади. Някои от нас имат добри познания по уеб-програмиране, други се справят с дизайна, трети умеят да синтезират идеи. Опитваме се да се грижим за сайта целодневно, да обновяваме и разширяваме съдържанието му и функционалността му.

LawsBg няма комерсиална цел. Нашата цел е взаимопомощ. Интернет е предимството, което имаме и се опитаме максимално да използваме. Правото е един много голям пъзел и тук е мястото, където сме решили да редим парченцата му и в същото време да се забавляваме и да трупаме опит.

Всеки от нас ежедневно се сблъсква с липсата на знания и информация в юридическата работа. По-голямата част от деня на един млад юрист преминава в търсене: я някоя норма, я бланка, я решение, я пък друго нещо. Водени от принципа на служителя "Много сме, силни сме", както и от принципа на работодателя "Скайпа моля вкъщи", ние решихме да улесним живота си именно по този начин: като създадем сайт, в който да търсим помощ един от друг, когато е необходимо. Считаме идеята за добра и Ви каним при нас.

Всеки, който иска да замени част от времето си срещу част от опита на другия е добре дошъл. В момента LawsBg има нужда от юристи с големи сърца, които да се включат в управлението му като администратори на отделни раздели. Не поставяме никакви ограничения, не изискваме никакви специални умения. Можете да управлявате раздела с Вицове едновременно с раздела Кодекси, стига да искате. Можете да поставяте идеите си за инициативи или да допълвате юридическия речник. Можете да експериментирате и да рушите това, което не Ви харесва. Да бъдете строители и реформатори.

Ние все още ползваме софтуер за връзка, но съвсем наскоро LawsBg бе снабден и с форум. В случай, че желаете да се включите в инициативата ни, можете да се свържете с нас чрез формата за контакти. Чувствайте се свободни да заявите към кой раздел от менютата имате предпочитания, имайки предвид следното:

- Раздел Законник->Кодекси е завършен към настоящия момент. Въпреки това самият раздел има нужда да бъде следен във връзка с актуализацията му, съгласно промените в законодателството.

- Раздел Законник->Закони е в зародишен вариант.

- Раздел Хумор е най-добре развит, може би заради положителните емоции там. Все пак има какво още да се добавя, особено в раздел "Световна финансова криза".

- Речникът е обект на дискусии между нас.

- За Статии има доста материал, но е забутан в архиви и следва тепърва да се преработва.

- Новините засега пристигат при нас с помощта на "Лекс.Бг", "Капитал" и други големи медии, които предлагат RSS.

Чувствайте се свободни да предлагате и други раздели, защото едва ли за всичко сме се досетили. Идеите са всъщност това, от което LawsBg има нужда. Надяваме се да му ги дадем, а той може би, някой ден ще ни се отблагодари.

P.S. Сайтът съдържа също така лекции и материали, чийто автори са неизвестни за нас. Искаме специално да им благодарим и приканваме всеки, който разпознае написания или диктуван от него материал - да се свърже с нас за да добавим името му като автор на въпросния текст.

От администраторите.

19 коментара

 1. BRAVO, BRAVO - 4ydesna ideja gelaja Vi yspex v novoto i pozitivno na4inanie!
 2. Честита Коледа Щастлива и Успешна Ново 2009година.
 3. Миткам си аз из интернет пространството търсейки информация за "франчайз" и Оп-па нещо много интересно... Уважаеми млади хора, Предприели сте едно много сериозно и полезно начинание.Сигурен съм,че Вашето "бебе"ще порастне и ще стане голям и мъдър ЧОВЕК/полезен и интересен сайт/,който ще помага на хората в ПРАВНАТА ДЖУНГЛА. Желая Ви здраве,късмет,търпение и много Верни Приятели. Ваш почитател и съмишленик:М.АЛ.
 4. Само не разбирам това " кафене " за юристи ли е или за муфтаджии и келепирджии ? То вярно е, че нахалството и андрешковщината на Бай Ганьо са безгранични и неуправляеми , но трябва да им се сложи спирачка на претенциите ! А разните там "благотворителни умници " да си заврят благотворителността там, където слънце не огрява !
 5. Простотията ходи по хората.
 6. Нямам коментар.
 7. Защо нямате коментар-мила?
 8. Защото някой манипулира пространството!?!
 9. Защо мислиш така?
 10. Защото е видно от коментарите на едното и отговорите на другиго.Други въпроси?
 11. За сега други нямам.Дано някой пише по въпросите за манипулацията...
 12. Благодарим на потребителите с хубавите думи.
 13. Подкрепям инициативата за създаване на такъв сайт. Смятам, че днес е трудно човек да попадне на компетентна правна информация и затова този сайт би бил полезен. Успешна 2009г. на администраторите и всички колеги!
 14. Трябва да има конкуренция ! Успехи в новото начинание!
 15. Харесва ми идеята ви.Може да си сложите и секция работа.Аз не съм от бранша, но зная колко ви е трудно с работата и стажа.Желая ви успех и много успехи!
 16. Няма ли да се появи "adsl.sofia.bg"?!? Либсва.Уважаема къде сте?
 17. Можете да го намерите във форума. Почти всеки ден се явява за да офлууди всяка една тема с по 2-3 поста за това какви муфтаджии има по интернета и какъв срам за БГ културата са те. Да не забравяме и педагогическите му напъни спрямо българина да го научи да плаща за консултации с адвокат.
 18. Към adsl: Съмнявам се че правото или литературата ще обеднеят, от това че някой е заграбил от тях с пълните си шепи (защото използваните лафове за Андрешко са КУПЕШКИ…, а четивото никой не го е продавал за цена която да предизвика интереса, на сметкаджия като тебе)….що се отнася до алчността – големия залък от нея, се затъква…така че драги надявам се да си получиш заслуженото: САМО! А към създателите – Предизвиквате доверие! Успех!
 19. Желая ви много,много успехи в начинанието.Информацията, която предлагате е страшно полезнал.Благодаря, че ви има!

Добавете коментар