Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
продажба на трактор 25кс
Публикувано Автор красимира христова
Интересува ме какви документи трябва да приготвим за пред нотариуса.Тракторът е на баща ми ,който е вдовец.
|
RE: продажба на трактор 25кс
Публикувано Автор Hi_tide
MODIFIED:
"Талона за регистрация" ви е един от задължителните документи за прехвърлянето. Няма как нотариусът да завери прехвърлянето без по някакъв начин да удостоверите, че тракторът е Ваш. Огледайте за за други документи, които може да изиграят ролята.

Имате и други варианти. Защо ви е нужно да прехвърляте правото на собственост? Колко още ще живее този трактор? Вместо да го продавате, просто можете да учредите право на ползване на купувача върху трактора за срок два пъти очаквания му живот, т.е. докато се амортизира тотално. Така всички права върху трактора ще са на "купувача", а за вас ще остане само голата собственост.
|
RE: продажба на трактор 25кс
Публикувано Автор Hi_tide
Щом е 25 коня - при нотариус.

При нотариусите обикновено е според нотариусите. Някои може да ви поискат документи, че сте платили данъка на трактора, други - не. За оценка е по-вероятно да ви поискат ако цената им се струва ниска, а оттам и таксата им. Но ако цената е реална - няма да ви пращат при застраховател или който там оценява това оборудване.

Най-добре като тръгнете да продавате трактора се свържете с няколко нотариуса и вижте какво ще ви поискат. Има съвестни, има и мърлячи. На вас като продавач ви трябва по-скоро мърляч.

Тракторът е МПС, така че предполагам документите са аналогични на тези за леките автомобили: документ за собствеността, 1-2 декларацийки, изготвени от нотариуса, документ за платен данък, пълномощно ако трябва.
|
RE: RE: продажба на трактор 25кс
Публикувано Автор красимира христова
Благодаря!обаче нотариуса иска талон за регистрация,а той няма.Но пък баща ми си му е плащал данъците.Дали няма да може новият собственик да си го регистрира с договора за покупка?Баща ми е с три инсулта и тези раз
мотавания по инстанции са кошмар!Благодаря предварително!
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.