Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Здравно осигуряване на студенти
Публикувано Автор Даниела Ранчева
MODIFIED:
Обръщам се за консултация към Вас, тъй като до момента опитите ми да получа точна и достоверна информация от НЗОК и НАП се оказаха неуспешни – отговорите са противоречиви и не са нормативно обосновани. Въпросът ми е следният:
Синът ми завърши 12-ти клас на професионална гимназия през 2009 година, след което се записа в Частен професионален колеж "Делта" в София (двугодишно обучение дневна форма). Към момента установих, че са прекъснати здравно-осигурителните му права - не са внасяни осигуровки от м. Юли 2009г.
От НЗОК ме препратиха към ТП на НАП, откъдето отговориха, че студентите до 26-год. възраст се осигуряват от учебното заведение. На уточнението ми, че колежът е професионален и не е ВУЗ, отговорът беше "няма значение". За тази категория лица - учащи редовно в професионален колеж след 12-ти клас не намерих изрично разпореждане в нормативната база. Моля за отговор, кой и на какво основание трябва да извърши здравното осигуряване.
Благодаря предварително.
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.