Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Подпис върху празен документ
Публикувано Автор Toma
Искам да попитам законно ли е да си принуден(в противен случай ако не ти харесва напусни-отговор от ръководството) да подписваш документ,който се изпраща в банка заедно с дневния оборот,за който си материално отговорен и при липси ти се отдържа съответната сума.Нямаш право да знаеш колко пари отчиташ,но носиш отговорност за тях.Колегите се страхуват да се обърнат към Инспекцията по труда,защото смятат, че въпреки анонимната проверка от тяхна страна ще се разбере,кой е пуснал жалбата и ще последват уволнения.
|
RE: Подпис върху празен документ
Публикувано Автор Toma
Там е работата ,че има и договор за конфиденциалност и лоялност.Тоест може ли да отпадне този договор,когато е налице нарушение на закона .В противен случай ще излезе ,че се злепоставя фирмата-едно от условията за дисциплинарно уволнение.
|
RE: Подпис върху празен документ
Публикувано Автор Hi_tide
Не е законно, дори може да се намеси и прокурор, а не само ГИТ. В производството със сигурност ще има нудаж от свидетели - други работещи във фирмата.

Т.е. съюзявате се с някой от фирмата, един завежда жалба и вика другия за свидетел. Следва глоба, а ако ви уволнят трябва да има основание - обжалвате в съде заповедта за уволнение и ако спечелите Ви се изплаща обезщетение за времето, в което сте бил без работа.
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.