Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Ремонт на покрива
Публикувано Автор Добринка
Вече няколко пъти предлагам на собственика на първия етаж да направим ремонт на покрива, защото
ми тече в стаите, той се прави че няма възможност т.е. пари и незнам как да постъпя, защото това е къща на два етажа.Да се обърна към общината ли?
Помолих го да направим протокол, в който да заяви, че няма да участва в ремонта и това отказа.При него това е практика, ако може да мине метър или да даде възможно най-малко пари, а да ползва направеното.
|
RE: Ремонт на покрива
Публикувано Автор Hi_tide
Работата е малко "творческа", така да се каже, ще Ви трябва адвокат. Иначе общината не може да го накара да плати. Може само съда, не знам защо все така го подценяват хората...Обръщат се към полицията, общината, кмета, прокуратурата и какви ли още не вариации на Арменския поп, но не и към съда.

Всъщност работата е проста: Предприемате едно действие: да идете при адвокат. Той ще ви изготви едни документи, вие ще се подпишете на няколко места, след това ще си оправите покрива с Ваши пари, а ще го осъдите да плати неговата част /документите, които адвокатът ще Ви изготви всъщност са доказателства, без които няма да можете да го осъдите/.

След като го осъдите да Ви плати неговата част от общия разход, той ще плати. Ако не плати - с помощта на адвоката и частния съдебен изпълнител продавате имота му на публична продан и си взимате парите. Накрая всички сметки /за адвокати, държавни такси и пр./ са за негова сметка.
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.