Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Делба на имот
Публикувано Автор Миглена
Имаме общ имот със съседите и искаме да се разделиме.Имота ми е прехвърлен от баща ми срещу гледане и издръжка по време на брака.През 2001г почина съпругът ми и сега като негов наследник се явявя сина ми,който си има собствено жилище и живее отделно.
Въпросът ми е: трябва ли сина ми да подава данъчна декларация и дължи ли данъци за този имот? Благодаря предварително!
|
Даряване на повече от колкото има право да дари
Публикувано Автор Йордан Симеонов
Имаме един имот който е построен от моята прабаба,през март 1941.След нейната смърт наследник става нейния син(моя дядо),който сключва брак с баба ми през декември 1941г.През годините се равиват следните прехвърляния:
Дяао ми дарява баща ми с 1/3
Дядо ми дарява чичо ми с 1/3 и 1/3 остава за него.
По-късно чичо ми продава на брат ми 1/3,а баща ми дарява мен с 1/3 и останалата 1/3 си остава във
владение на дядо ми.След смърта на дядо ми наследници на неговата 1/3 трябва да бъдат неговите деца които са три:
баща ми ,чичо ми и леля ми.Те даряват майка си с полагащите се части,но някой им казал че трябвало тази 1/3 да се раздели на 4.Така баба ми се сдобива с 1/3 на дядо ми.
ВЪПРОСА МИ Е ИМА ЛИ ПРАВО БАБА МИ НА НАСЛЕДСТВО ОТ ТОЗИ ИМОТ ИЛИ НЯМА.КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ЧЕ КЪЩАТА Е НАСЛЕДСТВЕНА ОТ СРАНА НА ДЯДО МИ.МОЛЯ ОТГОВОРЕТЕ МИ.
БЛАГОДАРЯ
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.