Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Eтажната собственост - плащане на чистачка, асансьор и ремонти
Публикувано Автор Вили Иванова
MODIFIED:
Каква е процедурата съгласно новия закон, за да може да бъде накаран собственик да плаща необходимите суми за чистачка, асансьор и ремонти?
|
RE: Eтажната собственост - плащане на чистачка, асансьор и ремонти
Публикувано Автор keta86
Здравейте,искам да попитам за извършване на ремонт на покрив се събират пари в нашата кооперация.Понеже повечето са пенсионери,който продължават да работят и получават 4 цифрени заплати,и нали разбирате всичките са с добре осигурени старини.Досега събирахме всеки месец по 20 лева,но сега са решили до септември месец тази година да съберем около 10 000 лева.Понеже аз нямам тази възможност защото съм с 2 малки деца и работя за минималната заплата,всичките 9 семейства ми извиват ръцете и искат аз да платя около 200 лева на месец за събирането на сумата.Като казват че ремонта е неотложен,имат ли това право искам да питам,и има ли лимит на парите който трябва да събира касиера на входа.Благодаря
|
Масов проблем
Публикувано Автор Даниела Апостолова
Здравейте! Домоуправител съм от 6 месеца. Във входа ни има 24 апартамента от които само 14 са обитаеми. Когато попълвахме "Домовата книга" страниците за 10-те "празни" апартамента останаха непопълнени, защото отникъде не можах да намеря информация. Собствениците на необитаемите 10 апартамента са или в чужбина, или живеят в други населени места,а някои от тях сигурно са и продали имотите си на непознати хора, които просто са си вложили парите и не живеят в тях.
По време на Коледните празници поставих на всяка една от 10-те врати известие с решенията на Общото събрание и с молба към собствениците- при посещение да ми се обадят. Резултата беше- само 1 от всичките дойде за да издължи сумата за направата на входна врата. За повечето от останалите разбрах,че са се появили за кратко,но не са благоволили да се обадят.
Искам да попитам:
1.Как да разбера кои са собствениците на апартаментите?
2.Как да събера пари от хора ,които никога не съм виждала ?
Проблемът е много сериозен и масов!

P.S.
Вчера във в."Дневник" юристи съветват домоуправителите да си извадят изпълнителен лист и да ходят с него да събират пари от съседите си,които не искат да плащат. Имам неприятното усещане,че много хора наели се с неблагодарната задача да са домоуправители ще имат огромни проблеми с тези давания на комшиите си на съд!
|
RE: Eтажната собственост - плащане на чистачка, асансьор и ремонти
Публикувано Автор валентин ангелов
според мен трябва да се плащат всички общи разходи-след като си собственик на апартамент в вход или кооперация-както си плащаме данъка и данък смет въпреки че не живеем в жилището
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.