Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Проблем със стари нотариални актове
Публикувано Автор Даниела Апостолова
Здравейте! Проблемът е следния: Баща ми има брат и сестра, които са живи. Баща ми и леля ми живеят на друго място, а чичо ми със семейството си живее в наследствената къща, която има и 3 дка двор.
През 1976г. тримата се споразумяват и на баща ми и чичо ми се издават нотариални актове (леля ми се отказва от нейния 1 дка от двора в полза на чичо ми и така той става собственик на къщата + 2дка дворно място, а баща ми на 1 дка). Никой не е обърнал внимание,че в нотариалният акт на баща ми ( и на чичо ми) обаче пише: " Става собственик по давност на имот от 1 дка от който 298 кв.м. са придаваеми по регулация (от друг парцел), с неуредени регулационни сметки". През 1978г. се прави нов земеразделителен план на селото, за което никой не е уведомен, парцелите се разделят по съвсем друг начин и вече не са по 1 дка, а им се дава само това което е по давност т.е на баща ми парцела става 702 кв.м.. На чичо ми парцела също е намален с 300 кв.м., които също са с "неуредени регулационни сметки".
Така в края на дворното място се оформя един "нов" парцел от около 600 кв.м..
Всичко това случайно разбрах едва в края на миналата година и след много бягане и тичане успях да докарам нещата до етап: Издадена е заповед от гл. архитект на общината с която се разрешава този "нов парцел" да бъде присъединен към двора.
Моля за отговор на два въпроса:
1.Какво трябва да се направи по нататък?
2.На колко части трябва да се раздели придобития парцел, след като леля ми се е отказала от нейния дял в полза на чичо ми преди години.
|
RE: Проблем със стари нотариални актове
Публикувано Автор Maria Tzankova
Здравейте,
бих искала да ви задам следния въпрос;
Аз се падам наследница на майка ми и би трябвало
да получа апартамен,но незнам къде са и документите.Въпроса ми е има ли начин от някъде да си извадя оригинал и дали може да стане автоматично всмисъл аз съм пряк наследник след като съм навършила 18 дали автоматично се прехвърля или не?
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.