Юридическа помощ. Юридически консултации онлайн: Всички

Уважаеми потребители, настоящият раздел за Юридическа помощ все още действа, но ние Ви препоръчваме да отправяте въпросите си в нашия "ФОРУМ", до който можете да стигнете чрез менюто в горната част на страницата. Освен това, следва да бъдете регистрирани като потребители на LawsBg в случай, че все пак желаете да поставите тук своите въпроси и отговори по темите или да зададете нови такива. Използвайте модула "ДОСТЪП", който се намира под менютата в лявата част на страницата.

НАЧАЛО >> СПИСЪК НА ПОСТАВЕНИТЕ ТЕМИ >> ВСИЧКИ
Въвод във владение
Публикувано Автор Атанасов
MODIFIED:
Може ли ЧСИ след като при осъществяване на въвод намира трето лице собственик и му дава право да търси спиране на въвода от съда по смисъла на чл.523 от ГПК, непосредствено след това да извърши въвода в конкретната собственост и спрямо това трето лице преди да се е произнесъл съдът?
Като междувременно това лице е спазило предвидените в закона срокове и е започнало съдебната процедура.
|
RE: въвод
Публикувано Автор Кево
ЧСИ може да продължи изпълнението, защото то не е спряно от съда. Не намирам текст, който да му го забранява. Не може да осъществи въвода в случай, че има такова решение и тече срока за завеждане на иска или не е заведен, но няма и решение за отмяна на спирането /тъй като може да се наложи да бъде възстановен срока/.
|
RE: въвод
Публикувано Автор Кево
Има ли решение на съда за спиране на изпълнението?
|
RE: RE: въвод
Публикувано Автор Анонимен
ЧСИ осъществява въвода преди решението на съда. Веднъж признава собственическите права на третото лице и му дава право да се възползва от чл.523 и преди завършването на тази процедура т.е. преди произнасянето на съда осъществява въвода.
|
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.